sâmbătă, 26 martie 2011

Tocanita de idei

1.Creierul, cel mai complex organ cu posibilitati nelimitate(daca ar fi sa se construieasca din punct de vedere tehnic o constructie identica, o constructie IT, cu rezistente si diode, cu functiile creierului, ar insemna sa aibe marimea globului pamantesc), insa accesibile deocamdata limitat omului. O idee in minte, poate incolti si sa devina o ciuperca, un virus care pune stapanire pe intreaga minte, acest virus il putem numi obsesie. Totul din vina ca si anume creierul nu poate fi oprit niciodata, nu poti sa ii dai turn off(shut down), nici macar pentru cateva secunde, el tot timpul functioneaza, de aici si amplificarea ideilor si mai rau fabularea lor.
Cum mi-a placut cel mai mult dintotdeauna sa exemplific:

Iubitul tau, iubita ta, nu raspunde la tel. Tu vrei sa ii spui ce anume ai observat, dar el nu a raspuns.
Mintea incepe sa fabuleze singura sa lucreze, ideea ca nu a raspuns la telefon, incepe sa incolteasca.
Poate nu raspunde la telefon, pt ca poate este cu altcineva, poate ca ma inseala. Daca ma inseala insemna ca nu maiputem continua relatia. Deci am ramas si singur/a, dar eu inca iubesc, poate dupa ce compara ma va cere in casatorie, dar daca se va casatori cu persoana care este acum de fapt. Uite asa....povestea poate continua la nesfarsit, pentru ca mintea noastra nu are granite si nu numai in a incolti, nu are granite pentru nimic. Nu raspunde la telefon, pentru ca poate isi uitase tel acasa sau in masina.

2. Nimeni nu cunoaste pe nimeni, pentru ca noi care ne cunoastem cel mai mult, nu ne cunoastem cu adevarat. Cel mai ridicat grad de autocunoastere este de 80 la suta, acel individ are o varsta inaintata si toata viata s-a dezvoltat personal cu o gramada de provocari,resposabilitati, teste psihologice si experiente multiple si majore. Cei care consideram ca ii cunostem de fapt avem creionat o imagine despre preferintele si mentalitatea lor insa procentul este foarte mic, nu cred ca poate depasi 30(maxim posibil) de procente sa cunosti pe cineva.

3. Egoismul dupa parerea mea este cel care face cele mai multe rautati in viata omului, din cauza egoismului oamenii fac o gramada de lucruri rele gratuit. Tot din egoism vine si invidia.
Nu trebuie sa cunosti pe cineva, cand vezi ca acea persoana vorbeste doar despre ea si tot ceea ce o inconjoara, ca sa-ti dai seama ca este o persoana egoista.

4. Oameni nefericiti sunt cei care isi fac viata nefericita, pentru ca nu apreciaza ceea ce au, ba mai mult, multi oameni nu aprecieaza ca traiesc, atunci cand vad moartea cu ochii incep sa aprecieze viata.

5. Daca oamenii nu ar mai avea atatea pretentii si nu ar mai astepta ca ceilalti sa ofere si ar oferi ei primii neconditionat, viata ar fi altfel.

6. Viata este o piesa de teatru si noi suntem actorii.

7. Adultii sunt prizonierii copilariei lor.

8. Vrem ca totul sa se intample foarte repede si totul se intampla atat de repede, ca parca timpul fuge si mai repede si am impresia ca de fapt, cu cat totul se intampla mai repede cu atat stam pe loc.

9. Oamenii uneori prefera sa presupuna in loc sa intrebe.

10. Tot aud faza cu: nu pot sa renunt, fac un compromis pentru ca ce o sa spuna lumea, sunt studii care arata ca cei din jur nu observa o persoana anume, pentru ca de fapt ceilalti sunt ocupati la fel, cu ce spun ceilalti despre ei.

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...