joi, 28 aprilie 2011

Fenomenul Social Romanii au Talent

Acest concurs renumit in toata lumea  a adus mari controverse legate de marele castigator al si marelui premiu in valoare de 100.800 de euro net. Oricare ar fi fost castigatorul se atragea asupra sa o controversa pentru ca fiecare dintre noi il simpatiza pe unul sau pe altul din cei ultimii 12 finalisti. Eu de exemplu am simpatizat pe unii care nu au ajuns in finala si ii consideram talentati. Simpatizarea este simpla cum se producem, simpatizam pe cei care ne seamana intr-o mai mare masura, ii simpatizam pe cei in care ne regasim intr-un procent mai ridicat. Ii simpatizam pe cei cu care avem o proiectie despre persoane dragi de pe parcursul vietii noastre si tot de aceea nu ii placem pe unii, chiar daca nu i-am cunoscut niciodata personal sau ii vedem la prima vedere, proiectam o persoana mai putin placuta cu care am interactionat in viata noastra, posibil in copilarie.
Romanii au talent este o emisiune care a fost in toata lumea si intr-un final cum se intampla am copiat-o si noi. In primul rand dupa parerea mea toti cei peste 6000 de participanti au fost castigatori, au castigat experienta unui concurs de asemenea succes. Misterioase sunt caile domnului si uite asa cu siguranta multe alte talente desi au participat nu au ajuns asa departe ca finalistii, poate unii chiar mai talentati nu au trecut de preselectii, poate unii mult mai talentati nici nu i-am cunoscut in preselectii.
Insa hai sa definim talentul pentru a  merge mai departe pe aceasi unda cu explicatiile dictionarului:
TALÉNT, talente, s.n. Aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, înnăscută saudobândită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare. * Loc. adj. De talent = talentat. **Persoană înzestrată cu aptitudini remarcabile. - Din fr. talent, lat. talentum.
TALÉNT s1. vaptitudine2. vmăiestrie3. vîn-demânare.
Acum de la definitia data, intre cei 3 finalisti, clar se incadreaza cel mai bine Nanau Narcis Iustin, il putem incadra si pe Dinu pe o pozitie superioara, nu stiu daca pe locul 2 sau 3, insa cu siguranta si el are talent, insa nu si originalitate. Fenomenul exceptional care apare este ca Tutu Adrian si anume castigatorul, nu ca nu ar avea talent. Insa daca luam in calcul dificultatea reprezentatiilor au fost sub unele din celelalte demonstratii. Insa poporul roman a votat pentru un mesaj si pentru o poveste. Chestiunea cea mai interesanta si controversa de aici a plecat, cum ca el nu ar fi forte talentat, insa a castigat cu mesajul si povestea lui. Intr-o concluzie simpla pai nu este si acesta un talent sa detronez oameni cu aptitudini mai remarcabile ca tine, nu este si acesta un talent sa detronezi cu o melodie creata in tren, in 30 de minute? Eu spun ca da!
Colegii de ai mei se mirau cum de a fost atat de votat de romani, pai asa ii intreb si eu, cum de nikita si alte personaje penibile, fara pic de educatie, fac atata rating. Insa acesta nu este o comparatie valida, cu cea de ce a fost votat de peste 600.000 de oameni. Ci pentru ca Romania la acest moment este intr-o criza de identificare, noua generatie nu mai este patriota si Tutu Adrian a devenit un exemplu. Trebuie sa apreciem ca desi Romania ne ofera atat de putin, Tutu Adrian a venit cu un mesaj care ne face sa ne intoarcem la traditie si la familie. Cu siguranta nu era de locul 1, insa cu siguranta cel de locul 1, va fi de locul 1 in cariera lui si ma refer la Nanau Narcis. Timpul va delibera daca cineva are sau nu talent cu adevarat, este usor sa contestam, dar este greu sa sustinem. Cu totii sunt castigatori, cu totii acum au o sansa in plus, pentru ca si anume conteaza unde ajungi si nu imprejurarile cum ai ajuns acolo. Nu ma intreba cine am fost, intreaba-ma cine sunt. Asta e viata si trebuie sa acceptam legile ei, acest fenomen nu se intampla doar in Romania, ci peste tot in lume. Castigatori sunt cei care au fost ajutati de imprejurari, nu intotdeauna castiga cei care merita. Viata dupa cum stim cu totii este nedreapta si asa nu ne ramane decat SPERANTA.
Salve. 




Sursa Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=6xsGcOhfKt4

Lumea virtuala

Oare de ce multi indivizi si individe isi pierd timpul dandu-se in lumea virtuala altcineva? Oare de ce sunt create profiluri de vedete administrate de oameni obisnuiti, daca ii pot numi asa? Oare de ce barbatii isi fac conturi de gen feminin? Oare asa se produce o hranire data de acelasi gen de interlocutori? Este posibil ca in lumea virtuala, pe yahoo messenger de exemplu, ca cineva sa para exact cum vrea el print sau cersetor?

Aceasta este realitatea unor multimi de oameni din toate colturile lumii care se dau altcineva decat sunt macar odata in viata, desi am o vaga idee de acest fenomen de ce exista, as fi incantat sa aflu diferite pareri, poate chiar de la cei care fac parte. Oare totul se face din lipsa unor satisfactii reale in viata acelui individ si el atunci se hraneste luand alta poveste? Sunt si cei care investesc atata energie si timp niste victime? Trebuie sa recunosc, ca sa te dai altcineva pe messenger si sa fii si crezut ai nevoie de inteligenta si una care incepe de la medie.
Recunosc ca din posturile trecute sunt cam dezamagit de feedback-ul obtinut. Simt ca nu mobilizez trecatorul sa fie interesat sa participe.  Chiar daca unii mai trec aceste posturi, din comoditate sau alte motive, nu isi lasa parerea proprie. Aceasta parere fiind ea si negativa sau pozitiva mentalitatii mele, insa aceasta parere avand un obiectiv enorm, acela de a gasi raspunsuri in ceea ce priveste fenomenele sociale moderne.

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...