duminică, 29 mai 2011

Agresori & Agresati

HEY, nu citi in intregime acest post, risti sa-ti acorzi drepturi pe care nu simteai sa ti-le acorzi.

            
                Am primit niste mesaje pe diverse site-uri de socializare cu experiente si povestiri ale unei categori de oameni care se hranesc cu penibil si cu inducerea in eroare a celorlalti. Aici ma refer la cei care fac profile false sau isi pun in profil poze cu altcineva. Adica ma intreb, ce imagine de sine sa ai sau ce parere sa ai despre tine, cand incepi sa devii penibil sa te dai altcineva in mediul virtual, ca poate poate asa primesti mai multa atentie si socializare din partea unor persoane banale, care in viata reala nici nu te-ar remarca. Adica dupa parerea mea sa te dai nu stiu ce vedeta si sa iti ocupi majoritatea timpului jucand in numele altcuiva, care nu ti-a cerut sa-l reprezinti pentru mine asta inseamna ca acel om nu a construit nici o satisfactie pentru el, ca a trait degeaba. Chiar daca individul se simte bine la acel moment si primeste puterea dupa care este insetat(puterea ca si altii au aceleasi probleme ca el, ca si altii nu sunt iubiti, abstinenti, ca nu au parte de atentie sau pur si simplu sunt niste persoane cu o personalitate si fizic sters), puterea ca nu sunt singurii care nu duc o viata la nivelul dorit, care au insatisfactii. Aceste personaje nu isi dau seama, ca oamenii nu sunt perfecti, ei se concentreaza pe problemele lor si nu pe solutii, asa accentuand insuccesul, punad mai mult bete in roate viselor sau relaxari mult dorite.   

Si subit imi vin in minte si cei care nu stiu sa mearga mai departe. Stiti de ce cred eu ca un barbat desi s-a despartit de iubita lui, nu poate renunta sa o caute. Nu pentru ca a fost ea soarele de pe cer, el in acel moment o uraste profund si daca ar putea s-ar razbuna pentru ca l-a parasit, ci pentru ca el nu crede ca mai are sanse sa isi faca o noua iubita, mintea lui este intarita de faptul ca observa ca nu poate cucerii pe altcineva si atunci tot revine sa o caute pe fosta, spunad ca daca s-au cunoscut mai mult, sunt mai multe sanse ca relatia sa reinceapa. Insa daca ar aparea o tipa noua si el nu ar mai fi abstinent, ar trece mai departe, insa cu cat este mai disperat si mai orbit, cu atat tipa noua intarzie sa vina si uite asa tot o streseaza pe fosta. Citeam pe internet de unu care o suna pe fosta de 80-90 de ori in cateva ore. Iti dai seama ce energie consumata de ambele parti, ce conflict inutil, din pricina imaturitatii si pentru ca una din cele doua parti nu stie sa trateze.  Sunt de parere ca daca controlezi totul de la inceput, sfarisiturile sunt mult mai echilibrate si rezonabile. Desi am dat exemple in care barbatii sunt cei teroristi, asta nu inseamna ca femeile nu sunt. Exista posibilitatea si femeilor sa le plece mintea cu sorcova, ca si ele tot oameni sunt.
Imi scria astazi o tipa pe facebook, de un tip care dadea anunturi cu diverse joburi la care aplicau femei, se uita pe C.V., pe poza din CV si le suna, insa apelul nu era deloc unul formal sau dupa o tipologie a resurselor umane. Problema este ca nu se rezuma totul la atat, insista cu telefoanele, adauga mai multe anunturi si multe alte servicii care sunt disponibile pe diverse site de recrutare. Ma intreba ce sa faca, ca este super terorizata de individ. Paradoxul era, ca tipa nu era una comerciala, ci chiar mai mult, era o tipa care nu se facea remarcata, insa se pare ca in mintea agresorului, era modelul perfect, in mintea lui el avea sanse la un asemenea model pasnic si lipsit de aparare. Acesti indivizi nu isi aleg aleator victimele, ei simt prada usoara si care ofera pulpa dreapta spate toata. Fratica, solutia in toate aceste cazuri, cea mai constructiva solutie si unde toata lumea greseste, pentru ca o pune pe ultimul loc, din pricina increderii in sistem este plangere la organele abilitate. Stiu ca o sa spuneti, pai facem plangere degeaba, ca este pierdere de timp, ca nici nu intram bine in sectie sau nici nu ne este citita bine plangerea ca se incepe o ridiculizare a celor intamplate. Posibil sa fie si asa, insa asta este datoria fiecaruia, daca vrem sa avansam. Asa le facem si un bine celor care nu mai vad moral si cu bun simt lucrurile, care sunt abatuti de la drumul respectului,  pentru ca dupa o galeata cu apa rece, ii trezim. Pur si simplu chiar daca cazurile sunt diferite, apelezi la cei prin intermediul carora se face agresiunea, in cazul apelurilor poti reclama individul operatorului de telefonie, in cazul recrutarii online, la administratorii site-urilor. Insa, este foarte important sa se face si o plangere la politie, orice telefon memoreaza acum apeluri si toate sms-urile primite, mailurile si tot ceea ce este scris. Cu ajutorul operatorului si administratorului ti se pot pune la dispozitie oficial, pe hartie agresiunea, daca pot sa afirm asa. Daca credeti ca necesita prea multa energie, desi nu se compara cu terori care tin ani intregi si schimbare de numar si mai stiu eu ce, puteti sa mergeti direct la politie. Nu am apucat sa spun de ce este asa important sa mergeti la politie, pentru ca ramane acea plangere acolo, exista un precedent. Acest precedent aduce imediat protectia organelor abilitate, pentru ca daca lucrurile se complica, agresorul este direct vizat si nu se mai lungeste cu masurile. In alta ordine de idei, daca agresorul observa de-a lungul timpului ca nimeni nu „il intreaba de sanatate” s-ar putea ca situatia sa se inteteasca si chiar sa degenereze grav. Nu mai asteptati ca agresorul sa ajunga la momentul de luciditate, pentru ca nu exista garantie ca isi va reveni sau cand isi va reveni.
Orice persoana(prieten/a, rude, sot/ie),  care prezinta pericol pentru agresor, il poate face sa dilueze atacurile, insa asta nu inseamna ca se va si opri, acea plangere si caile legale sunt singurele care sunt cele mai constructive, care nu degenereaza si care iti aduc linistea la care visezi.  Ce solutii ai ca sa nu ajungi agresor si penibil, este sa nu dai curs ideilor spontane care iti vin in minte, sa astepti putin sa se aseze acele idei. Pulsiunile, instinctele primare ne duc uneori pe cai fara intoarcere, amana putin momentul de a pune in aplicare a pulsiunilor. Insa mai multe despre asta, intr-un viitor post. Sa fiti frumosi si sanatosi!



Educatie vs. Penibil

    In acest post o sa las formalitatile deoparte si o sa trec de partea prieteniei neconditionate. Fac asta nu de dragul postului ci asa simt.

    Prieteni trebuie sa imi da-ti dreptate ca educatia si penibilul nu pot fi prietene. Ele sunt total opuse si cum toata viata este o lupta, asa se da si intre educatie si penibil.

Aceasta lupta se da in fiecare dintre noi, fiecare baricada are membrii. Castiga baricada cu cei mai multi membrii, insa un criteriu foarte important este ca poate unii membri dintr-o anumita baricada pot avea o incarcatura mai puternica decat ceilalti din cealalta baricada. Ma refer la baricada educatiei, care dupa parerea mea desi membrii se imputineaza, ei sunt mult mai puternici ca baricada penibilului. Puterea baricadei cu membrii educatiei sunt mai puternici datorita faptului ca ei constientizeaza ce inseamna educatia si ce inseamna penibilul. Cei din baricada penibilului, habar nu au ca sunt penibili, ca poate daca ar fi constienti nu ar mai fi penibili. Este foarte simplu, daca vrei sa nu mai fii penibil trebuie sa intri in baricada educatiei. Insa acest fapt nu este o chestiune simpla, este a dracului de complicat. In primul rand trebuie sa vrei, ajungem si acolo. Hai sa aleg aleator cu ce tabara sa incep, dau cu banu si aleg sa incep cu tabara penibilului.

Tabara penibilului este la stadiul adolescentei, ea maturizandu-se cu fiecare zi, insa ea pare nemuritoare. Modele moderne par sa investeasca neconditionat in ea. Aceasta investitie vine din cerere, exista o mare cerere de penibil si atunci penibilul este cerut. Educatia fiind foarte plictisitoare si stresanta in comparatie cu penibilul. Deci intr-o concluzie simpla penibilul se dezvolta pentru ca este cerut. Eu presupun ca este cerut pentru ca hranesc persoanele mediocre. Repet este simplu sa fii penibil si mult mai greu educat. Educatia cere mari investitii banesti, timp si cognitive. Insa hai sa definim ce inseamna sa fii penibil, acest cuvant este unul foarte vechi, insa nu atat de vechi, cum este educatia, deci nu exista o coeziune la fel in cazul penibilului. Penibil inseamna tot ceea ce este suparator, jenant, o impresia neplacuta. Deci definitia penibilului nu este foarte clara, aici apare si problema, de ce cei din tabara penibilului nu realizeaza ca au ales aceasta tabara. Multi au ales-o pentru ca asa era cerinta, cerinta inseamna profit, deci ce mai conteaza ca esti penibil atat timp cat nivelul tau de trai este ridicat. In schimbul educatiei, nu stau la fel lucrurile, ea nu pune accent pe niveulul de trai, pentru ca de multe ori investitiile in ea, lasa unii membrii din acea tabara fara resurse prea mari materiale. Dar sa nu creez o imagine falsa si sa spun ca toti cei din tabara penibilului au o bunastare. Doar cei care se implica sa dea cereri de penibil, penibil au, restul sunt doar membrii, fara sa stie exact ca sunt penibili. Insa sa nu numim membrii din tabara penibilului oportunisti doar pentru ca se sacrifica sa ofere penibil, pentru ca asta se cere si este mult mai simplu, decat sa oferi educatie. Trebuie sa vrei cu adevarat sa fii educat, pentru a primi educatie, trebuie sa iti sacrifici timpul pretios pentru tot felul de activitati educationale si pe langa asta, toate acele activitatii nu sunt deloc ieftine. Penibilul este ieftin si accesibil pentru oricine, de aceea tabara lui se mareste cu fiecare zi. Educatia este definita prin pregatire, crestere, cultivare, hranire a individului pentru a devenii un activ al vietii sociale. Doar din definitie ne dam seama ca nu este deloc simplu, ca educatia face diferenta in viata de zi cu zi.

Dupa definitia data mai sus, as spune ca membrii din tabara penibilului sunt deranjati si se lupta ca sa suporte sa functioneze normal intre membrii din tabara penibila, adica sa treaca cu vederea peste lipsa de bun simt, de moralitate, de rezonabilitate si RESPECT.

De multe ori apar conflicte datorita respectului, cei din tabara penibilului nu cunosc bine termenul, ei au o imagine conturata ficitiv si au impresia ca acea imagine este tot ceea ce conteaza. Lipsa de educatie ii ajuta sa aibe acea imagine. Insa daca ar dori sa treaca in tabara opusa, atunci ar insemna sa constientizeze si sa regaseasca din tabara penibila, ceea ce nu ar fi deloc confortabil psihic. Atunci psihicul cu nenumaratele sale mijloace de aparare, creaza tot felul de rezistente si astfel tot felul de raspunsuri, fara nici o baza, insa confortabile mintii. Acele afirmatii sunt cele care apar fara nici o cunostinta de cauza sau fundament, insa par ca sunt intemeiate si cu vaste cunostinte. Doar repetarea lor le dau de gol, daca nu ar fi repetate atat de des, nu ar atrage atata atentie si deci ar pune in avantaj tabara membrilor educatiei.
Razboiul intre educatie si penibil, este in plina desfasurare, cu usoara tenta de izbavire din partea taberei penibilului, insa asta nu inseamna ca vor si castiga. Pana cand nu se ajunge ajunge la deznodamant, nimeni nu stie cine castiga, iar pana la deznodamant poate fi o vesnicie, nimeni nu stie cat poate dura acest razboi.

Fiecare dintre noi ne alegem o tabara si incepem sa luptam impotriva celeilalte tabere. Cu dorinta sa castigam si ca totul sa fie clar intr-o zi, cine merita cu adevarat trofeul si ce membri merita adevaratele medalii. Nu stiu daca se va afla in viata asta, insa sper sa nu dureze asa mult acest razboi, ca cei mai puternici sa castige in cele din urma. Diferenta in tot razboiul o va face cu singuranta educatia, cum educatia face diferenta in fiecare individ, fiind atat de simplu sa fii suparator si sa ii deranjezi pe cei din jur, cum face tabara, curentul pot spune acum, al penibilului.

Sa castige repectul sau "bunastarea" prin lipsa de moralitate fata de semeni!

Pe curand.....
Cu drag,
Catalin Movileanu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...