miercuri, 15 iunie 2011

-25-


Binele si rau, sunt dupa parerea mea intr-o relatie foarte buna. Se spune ca oamenii se nasc buni si de-a lungul timpului se mai dilueaza bunatatea. Stiintific s-a demonstrat ca distingem de cand ne neastem binele de rau. Din copilarie vezi in desenele animate o lupta continua intre fortele raului si fortele binelui. Dupa o lupta crancena in cele doua forte, castiga bineinteles binele. Binele are ca simbol lumina si rau ca simbol intunericul. Binele invingand cum lumina, lumineaza inturnericul. Dupa 25 de ani traiti am o alta perceptie in ceea ce priveste aceasta lupta si rolul fiecaruia dintre parti. De fapt nici nu cred ca exista aceasta lupta, razboi, pentru ca ar insemna sa existe o lupta de cand lumea. Eu cred ca binele cu raul sunt doar intr-o competitie, nici decum un razboi sau lupta propriu-zisa. Pentru ca dupa 25 de ani am inteles ca fiecare dintre aceste forte te pot duce direct in mainile fortei opuse. Deci de fapt nici nu sunt atat de opuse aceste forte, ba chiar cred ca au o multime de lucruri in comun. Insa pentru a defini acele lucruri, ar trebui sa definim foarte bine ce este rau si ce este bine. Desi in general stim cu totii ceea ce este rau si ceea ce este bine, cu siguranta fiecare individ ar gasi si elemente mai putin comune in acea definitie. Am realizat ca orice lucru rau, duce la un lucru bun si invers. De aici si relatia care spuneam ca exista intre cele doua forte. Ele sunt intr-un contrast ca este mult mai usor sa beneficiezi de forta raului, decat de forta raului. Insa asta pentru ca de multe ori asa dorim. Stim cu totii ca este rau sa furi, insa fiecare dintre noi am furat cel putin odata( copiat la un examen, am parcat in locul unui handicapat, ne-am insusit bacnota de 10 lei gasita pe jos si asa mai departe).
Fiecare alegere care o facem ne duce pe un drum, nu exista alegeri sigure si 100% bune(singura chestiune sigura in viata este moartea). Toata istoria vietii tale este facuta din milioane de alegeri si zeci/sute de drumuri alese. Toate aceste chestiuni m-au adus la varsta de 25 de ani, am multe multumiri, insa si o multime de regrete sau insatisfactii. Ma simt mult mai batran decat de varsta biologica, multi imi spun ca sunt tanar si ca am timp sa am ceea ce imi doresc, eu nu mai simt la fel. Speranta a scazut, odata ce scade speranta si mobilizarea ta de-a lupta pentru visele tale, scade. Ma simt batran, am inceput sa am parul alb, inceput de calvitie si pielea cu tendinte de ridare. Bineinteles ca mintea mea mai hiperbolizeaza putin, altfel totul ar fi mai simplu si ne-am ingrasa toti ca porcii sau in cazul altora am ajunge piele si os.
Am ajuns la 25 de ani si simt ca nu am realizat nimic. Am atat de multe dorinte si atat de putine planuri sa ajung acolo. Material nu am realizat mai nimic, pentru ca banii castigati am tins sa ii investesc in persoana mea, educatia, dezvoltare persoanala. In lumea in care traiesc nu se cauta oameni cu bun simt sau oameni cu demnitate. De aici si frustrarile care le am, ceea ce pot eu oferi, nu imi ofera un feedback pozitiv, nu imi dau reale si lungi satisfactii. Am ajuns la 25 de ani si imi dau seama ca nu am realizat nimic. Pentru ca sa-ti faci o idee la ce nivel ai ajuns si ce valoare ei, compari, te raportezi la modelele de buna stare din jurul tau. Toate aceste modele iti creeaza vise, unde viata ta ar vrea sa ajunga, ce iti doresti ca sa ai satisfactii, sa simti ca esti auto-realizat. Problema este ca drumurile care le stii ca te duc la acea autorealizare sunt spulberate de modele de succes, promovate.
Asa ca am ajuns la 25 de ani, toate alegerile si toate experientele m-au facut ceea ce sunt astazi si totodata cu asta acum pot spune ca imi incepe adevarata viata, pot considera acesta noul prag pentru a-mi indeplini dorintele. Cel mai important lucru este sa traiesti si sa apreciezi ceea ce ai. Avem multe lucruri pe care le ignoram pentru ca stam cu mintea la ce nu avem. Intotdeauna nu vom avea ceva. Important este sa traim, sa ne respectam, sa avem bun simt si demnitate. Demnitate care nu prea o mai regasim in modele moderne. Desi banii sunt cel mai puternic prieten si model, degeaba ai bani daca esti ignorant, degeaba ai bani daca nu ai demnitate, degeaba ai bani daca nu ai educatie. Acum imi incepe adevarata viata! La multi multi multi multi multi multi multi multi multi ani mie!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...