joi, 21 iulie 2011

Fumatul

Hei,

In acest post o sa fiu rau, dar rau de tot, cel mai rau posibil. Asa ca daca ti-a ajuns rautatea pe care o infrunti zilnic, nu te mai infructa cu rautate si din postul acesta.
Dupa cum cred ca ati intuit, este vorba de fumat. Pana sa ajung sa scriu acest post, nu exagerez am intrebat cativa zeci de fumatori. Sunt constient ca voi lovi milioane de oameni cu acest post, insa trebuie sa imi exprim parerea si protestul. Am intrebat zeci de fumatori, un avantaj clar pe care il ai daca fumezi, credeti-ma, nu a existat unul. Pot enumera insa o multime de dezavantaje, de la dinti la oase.
Bineinteles ca eu nu fumez, de aceea sunt si asa revoltat. Cluburile imi plac, insa fumul de acolo imi inflameaza amigdalele, uneori nu mai pot respira de la cat fum este, ochii sunt iritati si nu prea mai vad foarte confortabil, hainele miros puternic a fum. Motivul clar pentru care prefer cluburile in aer liber. Nu mai vorbesc de restaurante, tot sper ca o sa se ajunga si la noi ca in afara, unde ai voie sa fumezi in afara localului.
Acum vine rautatea, pentru mine sa depinzi de niste nicotina, inseamna slabiciune. Oamenii sunt slabi in esenta, insa sa te simti relaxat sau sa simti placere atunci cand fumezi, inseamna slabiciune. Sunt o multime de lucruri sanatoase, constructive care iti aduc endorfine. Am ridicat urmatoarea problema: daca ai avea 10 lei doar si ti-ar fi foame, ce ai alege tigari sau de papa, toti spuneau tigari. Lucru acesta ma ingrozeste, mi se pare imatur. Multi din adeptii tutungelei, nu au nici o politica sanatoasa cand vine vorba de fumat, adica fumeaza tot timpul, oricand, oriunde, nu ii intereseaza daca au matul plin sau gol. Apar gastritele, tot felul de problemute, arsuri. Ce credeti ca face viciatul, continua, desi are neplaceri.

Fumatul, inseamna slabiciune, niste oameni care depind de niste tigari, care pun acele tigari de multe ori pe primul loc. Cand nu au tigari, fac ca trenul.

Problema este, ca pe langa toate neplacerile create, este vorba de timpul pe care il pierde un fumator, sa tragi de ea, de atatea ori pe zi, pai fratica, iti trebuie timp. Cel putin 60 de minute se pierd pe zi, cand tragi din tigara. Nu mai vorbim de mirosul din incaperea unde fumezi sau din masina sau de nicotina care se pune peste tot. Monitorul calculatorului tau are acum o pojghita galbena peste tot, spune ca nu este asa?!

In final va spun ca daca faceti niste calcule cat cheltuiti pe acest inutil viciu, care nu va aduce niciun avantaj, vei spune singur, NU MERITA sa fiu robul fumatului.

Cu stima,

Catalin Movileanu


Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...