duminică, 3 august 2014

Sinceritatea

Sinceritatea este fundatia fericirii!

Sinceritatea te defineste ca individ!

Cand vorbim despre un caracter, sinceritatea este cea mai de pret.

Cand ma refer sa fii sincer, ma refer la a fi sincer cu tine insuti.

Sunt de parere ca noi nu ii mintim pe cei din jur, ci totul are legatura directa doar cu persoana noastra; pe noi ne mintim.

Noi stim intotdeauna adevarul. Mintea noastra stie intotdeauna cum stau lucrurile. Incontientul nostru intregistreaza toate informatiile de cand ne nastem pana cand murim. Adevarul este intotdeauna acolo.

Mintea umana este fascinanta. Ea are din fericire mecanisme de aparare pentru ca noi sa functionam cat mai bine. Realitatea este cruda. O viata intreaga esti intr-o lupta continua pentru a-ti satisface nevoile si nu numai. Mintea vine cu tot felul de contestari pentru situatiile zilnice pentru ca noi sa mergem mai departe.

Atunci cand mintim sau actionam impinsi de impulsurile emotionale pentru a supravietui, mintea stie ca am facut asta. Deci, putem minti pe oricine, mai putin pe noi!

Toata viata functioneaza ca un bumerang asupra noastra. Facem bine, primim bine. Chiar daca uneori vor primi rasplata pentru copiii nostri (insa despre bine intr-o postare ulterioara).

Pentru fiecare minciuna vom da socoteala, chiar daca am mintit de multe ori doar ca sa atragem atentia asupra noastra.
Pierdem increderea pe viata a celor din jur cand suntem prinsi ca am mintit. Ce este viata fara incredere? Ce sanse avem sa traim frumos fara increderea celor din jur?

Nefericirea si multe alte sentimente neplacute sunt ca urmare a nesinceritatii noastre.

Exemplu:

1. Te casatoresti cu o persoana pentru ca ai o varsta si vrei sa te casatoresti neaparat, satisfacandu-ti nevoia de a avea o familie etc.

Atunci cand nu esti sincer cu tine si obiectul casniciei este altul decat sentimente sincere (iubire, admiratie) mai devreme sau mai tarziu incepi sa acumulezi frustrari. Frustrari care se tot aduna si care duc la situatii dintre cele mai diverse si neplacute. Toate acestea fiind intr-o legatura directa cu tine, insa multe alte persoane pot suferi din cauza nesinceritatii tale.

2. Alegi o casnicie cu o persoana doar pentru ca aceasta iti poate satisface nevoile bazale. Fiind foarte comod sa nu te mai gandesti la ziua de maine. Aceasta relatie este nociva din mai multe puncte de vedere:
 involuezi;
 incepi sa depinzi din ce in ce mai mult de acea persoana;
 acumulezi frustrari, ajungand sa urasti acea persoana (din cauze independente de cele reale);
viata devine superficiala;
te simti neimplinit;
nimic nu iti mai aduce bucurie;
etc.

In ambele cazuri, in prima faza pare rezolvarea perfecta, insa din cauza nesinceritatii (in primul rand cu noi insine) ele nu au trainicie! Fiecare minciuna are si efecte (ex.: copiii care cresc monoparental, imposibilitatea de a te reintegra in societate etc.)

Asadar, sunt de parere ca mai bine aleg o viata grea, cu mai putine realizari decat sa traiesc in minciuna si intr-un compromis.

Viata ne arata ca sinceritatea inchide usi. Viata ne arata ca daca esti fatarnic ai de castigat!
Adevarat! Asta in prima faza, dupa aceea vin efectele mai putin calitative si de scurta durata (lucrurile facute bine, dureaza). Si sa nu uitam de cele mai importante efecte: spirituale, metafizice, psihice, energetice etc.!

Sinceritatea cere timp, multa energie si are costuri mari. Insa intr-un final aduce o implinire durabila.
Ce valoare au bogatiile, vacantele de lux, hainele scumpe si tot ce este extravagant daca te simti neimplinit si gol pe dinauntru? Bineinteles ca cei din jur vor vedea, ceea ce se vede si te vor invidia. Insa nimic nu este cum pare, se pare!

Dupa parerea mea, viata nu trebuie traita superficial. Doar oamenii tristi si neimpliniti, traiesc superficial.

Minciuna are consecinte! Sinceritatea este baza fericirii!
Atentie! Cand vorbim despre aproape nostru, sinceritatea trebuie grefata cu politete. Sa nu incurcam sinceritatea cu mitocania. A percepe ca cineva nu este pus in valoare de hainele pe care le poarta, nu inseamna ca asa si este. Este perceptia noastra si ne putem insela. Nimeni nu detine adevarul absolut! Trebuie sa acordam dreptul ca fiecare sa-si exprime persoanalitatea asa cum crede de cuvinta. Faptul ca noi nu intelegem anumite chestiuni, nu ne face mai buni sau ne da dreptul sa criticam. Fiecare dintre noi poate fi neinteles si in acea situatie.

Sinceritatea este demna si denota putere!


Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...