sâmbătă, 9 august 2014

Bunatatea

Simt nevoia sa imi impartasesc parerea despre bunatate si ajutor.

Totul a plecat de la erodarea unei prietenii frumoase, pe motiv ca nu am apreciat si/sau nu am fost recunoscator.

Dupa cele citite si experientele de zi cu zi, am ajuns la concluziile de mai jos:

Scopul omului pe pamant este sa evolueze. Evolutia fiind una doar de ordin spiritual, metafizic, energetic etc. Evolutia neingloband chestiuni de cariera si materiale.

Trebuie sa imbunatatim pe parcursul vietii, carentele parintilor si tot asa.

Carentele fiind unele afective, de bunatate si de iubire. Avem sansa sa ne construim familia pe care ne-am dorit-o.

Contrar celor simtite si resimtite astazi, toti oamenii ar castiga daca ar oferi neconditionat iubire.

Bunatatea atrage bunatate, respectul atrage respect si tot asa...

Daca toata lumea ar astepta sa primeasca, cine ar mai oferi? Cand spun a oferi, ma refer la chestiuni de orice natura (un telefon, o vorba buna, o farfurie cu mancare, o haina etc.).

Aud pe la TV spunandu-se ca a ajutat si celalat nu a apreciat. Aici as sublinia o regula de viata: Ajutorul sa fie cerut. Altfel ii putem jigni pe ceilalti sau se li se para cuvenit ajutorul.

Nu stiu daca eu am ajutat mult sau putin, insa au fost cazuri cand am sarit in ajutorul cuiva. Am invatat in ultimii ani sa ajut fara sa astept ceva in schimb. O fac pentru ca imi doresc sa ajut si atat. O fac cu incredere si cu dimplomatie. Si uite asa nu sunt dezamagit! Si uite asa observ cum fapta mea are o vibratie.

Dezamagirea vine din vanitate (intr-o postare ulterioara voi scrie despre cel mai mare dusman al omului - mandria)! Dezamagirea vine din asteptari (de cele mai multe ori, nerealiste). Asteptari care sunt proiectate de dorintele noastre, de fapt.

Sunt oameni care de fapt ajuta urmarind ceva (Ex.: un barbat ajuta o femeie dorind sa o seduca). Aceasta nu este situatia in care toata lumea castiga prin a oferi neconditionat; aceasta nu este situatia la care se refera evolutia.

Bunatatea este o trasatura a iubirii. Iubirea este cheia ca oamenii sa fie mai buni si totodata mai fericiti. Iubirea te incarca cu energie si te ajuta sa mergi mai departe. Iubirea face ca viata sa nu mai fie atat de cruda pe cat este. De aici reiese ca uneori ne facem singuri viata mai grea. Ura, invidia, infumurarea etc. nu fac decat sa arate slabiciune si multe goluri. Ele nu fac decat sa atraga ganduri neplacute. gandurile neplacute nu fac decat sa atraga stari neplacute (intr-o postare ulterioara voi dori sa scriu despre puterea gandului), starile neplacute nu fac decat sa atraga experiente neplacute s.a.m.d..

Psihologia spune ca nu exista altruism; ca orice fapta buna aduce cel putin o satisfactie intrinseca.
Eu chiar vad o logica si cand am cantarit de multe ori evenimentele si deznodamantul unor situatii, avea chiar sens.
Daca o buna perioada de timp esti incarcat cu anumite emotii fata de cineva (de admiratie, de indentificare cu cineva din viata ta, erotice, etc.) ii acorzi ajutorul tau cu drag si neconditionat, dar in timp efectul emotiilor se duce si spui ca acea persoana este nerecunoscatoare; ba mai mult incepi sa-l urasti, sa-l dispretuiesti pentru ca nu a apreciat ajutorul tau. De fapt ajutorul tau nu era neconditionat, de fapt ajutorul tau urmarea ceva, de fapt nu ai fost sincer. Si cum spuneam la postarea despre sinceritate, nu are trainicie. Bineinteles ca de aici multe stari neplacute pentru cel "dezamagit", dar poate si pentru cel ajutat.

Avem tendinta sa dam vina pe ceilalti sau pe mediu pentru starile noastre. Uitam ca starile noastre sunt doar produsul nostru si ca ele vin doar prin prisma perceptiilor noastre, istoriei vietii noastre, emotiilor noastre, asteptarilor noastre.

Asadar cand ajutam pe cineva, ar fi ideal sa o facem neconditionat si fara asteptari pentru ca de fapt asta inseamna conditia umana. Cu totii avem nevoie sa fim ajutati! Ajutand cu totii putem sa fim castigatori!

Exista cazuri cand oamenii isi cladesc imaginea pe ajutorul oferi celorlalti (Gigi Becali), un ajutor nesincer, insa cu impact emotional asupra populatiei (emotia este mai puternica si de 24 de ori ca ratiunea). O persoana educata care doar doreste sa ajute, o face cat mai discret si anonim posibil. O persoana educata niciodata nu pune in inferioritate sau nu il face sa se simta prost pe cel ajutat (oricare ar fi conditia celui ajutat). Nu se contorizeaza gesturile altruiste, nu se amintesc si nu se "scot ochii" pentru bunatatea oferita de-a lungul vremii.

Pe curand!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...