luni, 13 octombrie 2014

Seriozitate

Am o mare problema: oamenii din ce in ce sunt mai neseriosi.

Cand ma refer la neseriosi, ma refer la simplul fapt sa respecte ceea ce spun.
Indiferent de varsta, sex, statut sau profesie.

Cum pot acorda increderea mea unei persoane care nu respecta faptele marunte?
Pot sa cred ca si in cazul lucrurile mai importante face la fel? Caracterul unei persoane este acelasi indiferent de caz sau situatie!

Vremurile devin din ce in ce mai egoiste si mai individualiste, afectandu-ne pe toti.
Cum poti sa vrei sa constuiesti ceva serios cu o persoana pe care nu te poti baza? O persoana care nu respecta ceea ce spune, clar nu este de incredere. Persoanele tot timpul nehotarate si care sunt patronate doar de trairile momentului, nu aduc decat instabilitate si stres in viata ta (mereu nestiind la ce sa te astepti cu adevarat).

Cum poti sa vrei ceva serios cu o femeie care spune mereu "nu stiu" (adica nu se cunoaste pe sine) sau cu un barbat care spune mereu "ne vedem maine sigur", dar mereu este un maine.

Daca ii spui cuiva ca este neserios, se supara pe tine spunand ca nu il cunosti. Nimeni nu cunoaste pe nimeni, pentru ca noi nu ne cunostem in prea mare masura. Asa ca normal daca nu te cunosc sa-ti pun o eticheta dupa ce observ ca faptele nu coincid cu ceea ce spui.

De fapt despre asta vorbim: despre fapte! Stiu sa impachetez frumos totul cu ajutorul cuvintelor, insa faptele sunt cele care cu adevarat conteaza si care ne spun de fapt ce caracter are acea persoana.
Desi evreii spun: "Ofera tot ce este gratis!"
Cuvintele sunt foarte importante si nu ar trebui sa fie oferite gratuit. Fiecare cuvant are o incarcatura emotionala, energetica si poate materiala.

Vointa sta la baza acestui comportament atat de des intalnit in vremurile noastre.

Cand vrei ceva, te mobilizezi sa obtii acel ceva. Cand nu stii ce vrei, transmiti mesaje neclare si bulversezi totul in jurul tau. Odata cu asta, nici nu poti obtine ceva, daca tu nu stii cu adevarat ceea ce vrei! Timpul trece si la un moment dat culegem ce am semanat. Neseriozitatea, egoismul si individualismul nu duce decat la singuratate. Singuratate este pretul suprem pentru neseriozitatea noastra. Singuratatea este o boala care nu te omoara dar care nici nu te lasa sa traiesti. Daca te obisnuiesti cu singuratatea sunt grele sanse sa mai scapi de ea.

 Din pacate realizam prea tarziu ca suntem singuri doar din cauza noastra, cand nu prea putem sa schimbam prea multe. Aruncam vina pe ce ne inconjoara, insa noi suntem de vina! Ne atrage ceea ce nu putem avea (de multe ori ii respingem pe cei care ne pot oferi ceea ce cautam de-o viata si ne consumam energia cu cei care nu vor decat sa ne foloseasca). Uite asa obosim cautand si nu mai avem rabdare cu cei care cu adevarat merita. Acordand cuiva o sansa care iti demonstreaza ca te place sincer, iti acorzi tie o sansa sa fii iubit si sa iubesti.

Concluzie: Atunci cand esti neserios, nehotarat si pur si simplu nu te cunosti pe tine prea bine, ii afecteaza pe ceilalti intr-o mai mica masura fata de cum te afecteaza pe tine.

Totul intorcandu-se ca un bumerang in ceea ce te priveste. Nu oferi cuvinte pentru ca sunt gratis, pentru ca asta vei culege, cuvinte "goale". La randul tau, nu vei fi consideriderat o persoana de incredere si de multe ori vei fi inlaturat si nu te vei simti prea ok. Intr-o lume atat de nesigura, cu totii cautam siguranta; de aceea nimeni nu mai vrea sa aiba de-a face cu persoane neserioase pe care nu se pot baza. De aici inseamna mai putini prieteni, mai putine cunostinte si mai putine sanse de o viata mai usoara. Viata este grea oriunde, insa de multe ori, noi singuri ne-o facem mai grea. Cu cat oamenii isi ofera iubirea neconditionat, cu cat exista mai multa armonie si cu cat exista baza pe cei din jurul nostru, viata devine mai usoara.
 La nivel social, cu cat sunt mai multi neseriosi cu atat stresul colectiv creste. De aici cresc sansele de depresie sau de pura tristete. Depresia nu aduce decat un organism slabit si lipsa energiei pentru fapte bune si o distorsiune catastrofica a realitatii. Cu cat populatia este mai trista, cu atat ea devine si mai trista. Generatii intregi au o speranta a lucrurilor bune mai scazuta si se nasc noi indivizi care cred ca sa fii neserios este ceva normal.
Toate astea doar pentru ca tu nu ai putut sa te gandesti mai bine daca poti respecta ceea ce ai scos pe gura, inainte sa o faci! Te-ai mintit pe tine!
 Nu poti cere ceva ce tu nu poti oferi!

Concluzie:

      Gandeste-te bine inainte sa promiti ceva, pentru ca dupa aceea trebuie sa respecti ceea ce ai spus.
Nu oferi cuvinte fara insemnatate sau fundament.
Ofera pentru ca simti, nu pentru a primi ceva inpoi.


Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...