vineri, 17 octombrie 2014

Fake

Oare de ce in  ultimii ani au avut atata succes tot ce era copiat?
Mergi pe strada si vezi ca e plin de fake-uri.
Oamenii vor sa para altcineva decat sunt (alta explicatie nu am). Adica nu am statutul social pentru geanta sau ceasul de peste o mie de euro, insa imi cumpar un fake si ma mandresc ca si cum ar fi autentic (genuine). Adica vorbim despre o prea mare discrepanta intre cine este de fapt acea persoana si cine vrea sa arate ca este. Pe langa asta in prima faza de dovada de lipsa de bun simt (de maniere).
Pentru ca autenticitatea vine in primul din interior si reprezinta un intreg proces. Nimeni nu poate deveni din superficial sutentic peste noapte.

Mai aud explicatia: "Imi place acea geanta dar nu imi permit sa mi-o cumpar asa ca mi-am luat un fake!"

Semnale care avertizeaza ca nu esti autentic:

- Te imprietenesti numai cu cei care au ceva ce iti doresti si care ti-ar putea fi de folos in viitor.

- Esti teribil la colectat carti de vizita si numerele de telefon care te vor ajuta din punct de vedere profesional, dar ai putine prietenii sau relatii adevarate.

- Ii manipulezi pe ceilalti pentru a obtine ce doresti fara sa-ti faci griji legate de efectul pe care ar putea sa-l aiba acest lucru asupra lor sau a ta.

- Le permiti altora sa te manipuleze.

- Iti concentrezi comportamentul in jurul castigarii aprobarii oamenilor, indiferent de sentimentele tale fata de acestia.

-Nu esti sincer cu tine.

- Te simti singur, nerespectat si lipsit de angajament in relatii.

- La serviciu, te simti inadecvat, plictisit, subestimat, neapreciat.

- faci progrese mici in ceea ce priveste dezvoltarea ta persoanala sau nici nu iti pasa de aceasta.

- In timpul liber, nu iti mai face placere sa fii tu insuti sau te simti inconfortabil cu cei pe care ii numeai odata prieteni.

- Nu te respecti in intregime si nu crezi cu adevarat in propriile valori sau nu le urmezi in actiunile tale.

-Chiar si complimentele tale ii fac pe oameni sa se simta prost. Ele suna sincer la inceput, insa, ulterior, intentia ta reala iese la iveala.

In postarea urmatoare voi scrie despre ce inseamna a fi autentic si care sunt avantajele reale sa fii autentic.



Superficial

Ati vazut cand trece cate o pitipoanca superficiala care vrea sa para altceva decat este, cum toti o remarcam? Superficialitatea se simte de la o mare distanta. De ce oamenii vor sa para mereu altceva decat ceea ce sunt? Cand vrei sa pari altceva decat ceea ce esti, practic si teoretic, iti este rusine cu tine (eu asa vad lucrurile). Eu in viata reala fac eforturi sa fiu autentic. Insa recunosc ca in ceea ce priveste virtualul sunt maestru al deformarii realitatii.
De exemplu: pun o poza bratara de la meciul Romania-Ungaria pe facebook  si uite asa cei care vad poza, vor spune (crede) ca sunt acolo sa vad meciul, cand colo am primit-o pentru a intra in incinta stadionului cu scopul de a presta o munca part-time.

Atunci cand devii o persoana superficiala si viata ta este superficiala. Atunci cand traiesti superficial, nu traiesti! Punand accentul pe chestiuni fara prea mare importanta sau care in scurt timp nu mai au valoare, nu faci decat sa ai ca scop nefericirea ta. Dupa parerea mea tot ce inseamna material pe aceasta lume este superficial, deci de aceea nu merita prea multa atentie din partea noastra.
Stim cu totii ca tot ce este superficial nu este trainic. Bineinteles ca nimic nu este vesnic, ma refer la un lucru facut bine, adica la un lucru care rezista mai mult ca unul facut pe genunchi.

Vad tot felul de persoane care duc o viata superficiala si imediat mintea mea se duce cu gandul la oameni tristi. Oameni atat de tristi incat nu stiu ce sa faca sa epateze cu cine stie ce minunatii.

Exemplu: filmuletul de mai jos.


Lasand la o parte comentariile rautacioase ale celor care au inregistrat momentul (care pot fi acuzati de "invidie"), mi se pare exemplu perfect pentru oameni tristi care traiesc superficial pentru a compensa lipsurile. Cand spun lipsuri ma refer la nevoi neimplinite (autorealizarea, autorespect, dragoste si apartententa).

Deci aleg sa fie si sa traieasca superficial doar pentru a compensa anumite lipsuri. Superficialitatea are niste costuri foarte mari. Daca ma intrebati pe mine, nu renteaza. Mai bine impacat cu cine esti si lipsurile pe care le ai, decat sa ai un enorm consum de energie sa pari total altfel decat esti.

Cu totii stim ca oamenii nu sunt perfecti, ca avem probleme, ca imbatranim, ca ne imbolnavim, ca suntem slabi, ca mostenim diverse chestiuni etc.. Superficialul are ca scop intotdeauna sa le arate celorlalti ca este perfect. Superficialul are ca preocupare gura lumii. Cata risipa de energie!
Atunci cand alegi drumul acesta superficial, te identifici doar cu superficialul: Iti iei ca model pseudovedete; stai toata ziua prin saloane de infrumutetare; faci din solar un antrenament; iti cumperi mereu tot ce apare nou, pentru a fi in trend cu lumea; ai prieteni superficiali; te uratesti cu tot felul de operatii estetice si ai impresia ca apartii "lumei bune".

Insa unii dintre cei care sunt superficial simt lipsa banilor. Acum sa te tii! Da, nu toti cei care traiesc superficial au si bani pentru viata trista de mai sus. Acestia isi tin mintea ocupata cu compromisurile pentru a ajunge in "lumea buna". Partea proasta este ca nu poti iesi la terasa cu iPhone-ul tau 5s, pt ca cei din lumea buna te vor respinge CLAR! Trebuie sa vezi cum faci cat mai rapid sa-ti iei iPhone 6, pentru ca tu pe cei cu iPhone 6 ii admiri si asa apartii si tu acestei "lumi bune". Cum faci sa-ti iei telefonul? Pai ii mai bagi o poveste strainilor pe care i-ai cunoscut in timp ce faceai video-chat, iar acum au ramas sponsori.
Cei care simt acut lipsa banilor dar vor sa traieasca superficial si-au creat explicatii, raspunsuri pentru orice situatie care ii tradeaza. Fara bani, dar fac tot ce este posibil si imposibil sa-si copieze modelele si stilul lor de viata. Stau pe la carciumi de "fite", "tragand" 2h de un suc, merg doar in locuri care le dau o falsa valorizare (Gen: Mon Cher, Bamboo, freddo etc.) unde preturile sunt explodate pentru ca aceste carciumi se adreseaza "lumei bune".

Ar mai fi multe de spus, insa voi trece la ce este cu adevarat important:

Sunt oameni care nu au vazut niciodata lumina zilei sau care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile. Sunt oameni care nu au facut niciodata sex. Sunt oameni bolnavi grav sau care s-au ratat din cauza unor dependentelor nocive. Sunt oameni cu probleme mentale grave si multe altele, din pacate!
Deci chestiuni ca: telefonul este vechi sau ca nu iti sta parul (sau ca porti chelie) sau ca ai doar doua perechi de pantofi sau ca prietena ta cea mai buna te-a barfit sau ca stai la periferie sau ca mergi pe jos (apreciaza ca poti sa mergi) sau ca ai o corigenta sau ca te-ai certat cu iubitul sau ca tu nu ai iesit niciodata din tara sau mai stiu eu ce. Sunt chestiuni superficiale care nu ar merita nici un pic de energie investita (regret) din partea ta!
Cu cat iti doresti mai putine chestiuni superificale, cu atat vei fi mai fericit!
Important este sa fim sanatosi fizic si psihic pentru ca altfel restul nu mai are nici o valoare!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...