joi, 30 octombrie 2014

Autencititate II

Am vazut in postarea Superficial care sunt dezavantajele cand alegi o viata superficiala si am continuat in postarea Autenticitate sa-mi exprim parerea despre unicitatea individului si cum alegerile facute in viata de zi cu zi tind sa fie emotionale. Emotiile avand radacini in inconstientul fiecarui individ.

Informatiile, opiniile si parerile din postarile de pe acest blog sunt subiective (din punctul meu de vedere) si bineinteles ca sunt discutabile. 

Mi-am petrecut mult timp si am investit multa energie pentru a avea o gandire obiectiva. Insa cu cat
aflam mai mult, iti dai seama cat de putin stii. Am ajuns la concluzia ca nu exista gandire obiectiva. Doar realitatea este obiectiva, insa tot ceea ce tine de oameni este subiectiv.
Pentru ca in postarea anterioara am discutat despre cutia neagra a creierului si anume despre inconstient si cum oamenii proiecteaza experientele, chipurile sau persoanele din trecut in viata de zi cu zi. Oamenii sunt condusi intr-o pondere net superioara de emotii inconstiente si mai putin de catre rationalul constient.

Prin urmare:

Daca oamenii vad orice situatie, persoana, experienta prin ochiul mintii lor, clar nu are cum sa existe obiectivitate. Daca oamenii sunt condusi de proiectiile lor si in principal de catre emotii, clar nu are cum sa existe obiectivitate. Daca absolul tot ceea ce inconjoara un individ este privit prin prisma lui, clar nu are cum sa fie obiectiv.

Atunci de ce sa te contrazici cu cineva daca cu totii suntem subiectivi? Nu este clar ca acea persoana clar crede ca detine adevarul cum de altfel si noi putem sa bagam mana in foc ca adevarul este de partea noastra?

Nu de la acest adevar pe care nu il detine nimeni intr-o forma absoluta se pare ca apar multe conflicte? Pentru ca oamenii fiind subiective si atunci cand gresesc lamentabil intervin mecanismele de aparare ale Eului si gasesc o explicatie pentru a functiona (favorabila) si a merge mai departe. Daca nu ar exista aceaste mecanisme de aparare cam cum ar arata lumea acum?

Insa cu anumite resurse (inteligenta nativa) si observatie intrinseca (dezvoltare persoanala) putem sa realizam ca am gresit si chiar sa ne cerem iertare, incercand sa reparam greseala facuta.

Nu tot subiectivitatea incurajeaza omul sa greseasca? Daca ar exista obiectivitatea absoluta in fiecare om, nu am fi roboti?
Unicitatea individului este data tot de subiectivitate si totodata frumusetea fiecaruia dintre noi in relatie cu alti oameni care la randul lor se indentifica cu noi. Ne plac cei care au aceeleasi hobby-uri sau care ne impartasesc opinii comune. Ii respingem pe cei pe care ii percepem diferiti fata de noi si cu care nu avem multe lucruri in comun.

Ego-ul nu este influentat de acesta identificare? Identificare care are la baza proiectiile inconstientului? Marile creatii de genul vestimentar, muzical, cultural etc. nu sunt tot proiectii ale inconstientului? Ca mai auzim spunandu-se: "marii artisti sunt sariti de pe fix".

In Autenticitate III va voi argumenta de ce va recomand sa fiti autentici.

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...