sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Intrebarile

Doua lucruri urasc pe lumea asta: intrebarile idioate si nesimtirea.

Cu totii uzitam de intrebari inca din perioada cunoasterii (in perioada copilariei).

Recunosc ca am o porblema directa cu intrebarile adresate intr-un mod continuu si la care nici nu stii cu ce sa raspunzi.

Cred ca daca m-as chinui putin mai mult, as putea cataloga intreabirle: intrebari imposibile, intrebari pertinente, intrebari informative, intrebari intruzive, intrebari conversationale etc..

Insa dupa parerea mea, intrebarile arata mai mult despre o persoana, decat raspunsurile acesteia. Intrebarile pot arata nivelul de inteligenta, nivelul de pregatire, pe ce anume se pune accent, ce intentii are, nivelul de ancorare in realitate, energia transmisa, etc..

Daca vrei sa stii cat de profesionist este cineva in domeniul lui, intreaba-l de ce lucrurile functioneaza asa cum spune.

Este important sa te gandesti bine inainte de-a adresa o intrebare. Si tot la fel de important este sa nu exageram cu intrebarile (de orice natura ar fi) pentru ca oricat de inteligente ar fi, incep sa deranjeze.

Sunt intrebari de nici nu stii ce sa raspunzi: De ce esti singur/a?

Intrebarile preced un gand. Ce fel de ganduri are un curios? Ca sincer, nu stiu cum este la altii, dar Romania este plina de curiosi. Curiosi de toate felurile. Cei pe care nu ii prea agreez, sunt cei care scormonesc incontinuu dupa informatii nesemnificative, ba de cele mai multe ori penibile. Din astia de nu au ce face si toata ziua ii intereseaza vietile altora. Si cum sunt ei preocupati de vietile altora incat ei nici nu mai stiu cine sunt, pun tot felul de intrebari nesimtite oricui, oricand si despre oricine. Fuga de realitate in anturaj cu mult timp liber, duc la niste persoane moarte, da' vii. Acesti oameni sunt vecinii aia de la bloc care stau toata ziua pe geam urmarind orice miscare. Uneori fiind intrebat despre cine era persoana care te insotea sau mai stiu eu ce.

Curiosii de tabloide care isi investesc timpul in lucruri absolut neimportante, fara nici o aplicabilitate in viata. Ca si-a pus sau schimbat silicoanele vreuna sau tot felul de scandaluri penibile. Hrana asta ca re da satisfactie, ca si celor care apar la tv li se intampla lucruri, ca celor care nu apar la tv, ma intristeaza! Si cei care apar la tv, sunt oameni. Viata nu este usoara pentru nimeni.
Oare de ce oamenii nu isi investesc timpul dezvoltandu-se personal?! Oare de ce nu isi invata drepturile in loc sa fie preocupati de nasul lui Tonciu?! Adica in ce tara traim daca la aeroport era asteptata de zeci de reporteri una pt ca si-a schimbat nasul?! Pai cum aceasta din urma sa nu se simta importanta si chiar sa creada ca ea este cineva! Dar de fapt nu stie nimeni ce face cu adevarat, ce profesie are, cu ce se ocupa in afara de tv si saloane de infrumusetare?! Adica e super sa fii curios, dar sa fii cu chestiuni care te dezvolta, care te fac mai destept. Observam unii oameni carora, dupa o anumita varsta mintea nu le mai functioneaza normal, care nu mai sunt coerenti. Acestia sunt cei care nu au citit o carte in viata lor si care s-au preocupat doar de stomac si de vietile altora. Mintea trebuie hranita ca si corpul!

Cei care adreseaza intrebari stupide (enervante/nesimtite/malitioase/invazive) nu atrag decat oameni stupizi. Cei care adreseaza doar intrebari inteligente pentru dezvoltarea lor persoana, vor castiga oameni care apreciaza dorinta de evolutie a fiintei umane. Cand simtiti din partea unei persoane o energie negativa, veti observa ca are o legatura directa cu ceea ce intreaba. Intrebari multe, fara rost cu scopul direct de a atrage incontinuu atentia prin orice mijloc, ii catalogheaza pe cei care iti dau o stare de disconfort in preajma lor. Exista si persoane care adreseaza intrebari stupide dar si intrebari inteligente, acestia dupa parerea mea, trebuiesc doar slefuiti. Cu exercitiu orice este posibil!

Ganditi-va bine ceea ce urmeaza sa intrebati pentru ca acea intrebare va defineste!

In ce categorie ati incadra urmatoarea intrebare: Oare peste 2000 de ani, omenirea ajunge inapoi in epoca de piatra?

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...