miercuri, 7 ianuarie 2015

Bamboo vs. Club A

Se spune ca in viata cele mai importante sunt amintirile. Am o caruta de amintiri din cluburi, am vazut zeci de cluburi atat din RO cat si din strainatate. Din pacate bantui de prea multi ani prin cluburi. Dar oare de ce oamenii stau intr-un fum infernal (ca iti miros hainele si parul de spui ca ai stat in afumatoare) de li se inrosesc ochii si pierd noptile de li se mareste ficatul si sa nu uitam sa mai adaugam si alcoolul consumat.

Cred ca majoritatea ar raspunde ca pentru a se distra. Acest raspuns sustine ceea ce urmeaza sa scriu in continuare!

Pana sa incep comparatia dintre cele doua cluburi din titlu, voi face si o paralele intre cluburile care se adreseaza unui anumit public. Iar pentru cei care nu cunosc cluburile voi face o mica descriere, bineinteles subiectiva!

Bamboo este de ceva vreme pi la Bucale (aprox. 12 ani) si se adreseaza unui public exclusivist. Este situat pe marginea lacului Tei si uneori gazduieste diverse evenimente. Atmosfera este intretinuta de animatoare frumoase, iar barbatii singuri pot socializa cu o clienta falsa. Bineinteles ca preturile sunt pe masura sectorului de public tintit. Bineinteles ca de-a lungul vremii publicul incepe sa se mixeze si la un moment dat lumea buna incepe sa nu mai vina pentru ca s-a umplut clubul de lume mai putin buna. Desi trierea ar trebui sa se faca prin preturi pentru ca la Bamboo orice serviciu costa (Intrare 30 ron, Garderoba 10 ron, Masa >1000 de lei) sunt multi care nu au peste 100 de lei in buzunar. Cine isi serbeaza ziua de nastere aici sau ia parte la nu stiu ce evenimente este privit ca unul care se respecta.
Clubul in fiecare sezon are parte de schimbari de decor luxos. Activitatea de Clubbing vara este gazduita de clubul Le Gaga care este sub acelasi patronaj.

Fratelli nu este situat foarte departe de Bamboo, tot pe marginea lacului Tei. Fratelli se adreseaza aceluiasi public ca Bamboo, insa are o politica diferita: platesti doar ce bei (nu se plateste intrare,
garderoba), nu au animatoare si nici cliente false. Are trei cluburi (Unul de vara, unul mai mic pentru vineri seara si unul mai mare pentru sambata seara) si organizeaza diferite petreceri cu diverse tematici. Este 10 ron o cafea si 18 ron un RedBull. Fratelli face parte dintr-o mare familie de cluburi, restaurante, catering (Biutiful, Fratelli Expresso Bar, Flavours). Fratelli organizeaza petreceri private, evenimente, nunti & botezuri de 9 ani.

Club A este un club cu o vechime de 46 de ani. Nici nu isi imagina cineva ca Centrul Vechi o sa
devina viata de noapte a capitalei cand s-a deschis Club A. Aici nimic nu este luxos si preturile sunt studentesti ( Bere Becks 500 ml 6 ron) si toata distractia are loc intr-un beci. Rar se plateste intrare aici (doar cand este vreun concert sau revelionul), in general platesti ce bei. Aici cu ceva vreme in urma isi lansau albumele cei de la Iris si alti consacrati. Aici nu iti refuza nimeni intrarea din cauza vestimentatiei, cum se intampla la cluburile de fite. De cativa ani s-a schimbat patronajul si diferentele se vad in preturi si in supravegherea atenta a sefului ca angajatii sa nu fure. Odata cu noul patronaj, Club A face parte dintr-o familie alaturi de Anton Pub si Anton Club, care sunt tot in Centrul Istoric.

KulturHaus este in locul clubului Twice si media de varsta a celor care vin aici cred ca este de 20 de ani. La fel ca Twice, a atras prin preturile mici ( O bere Tuborg 330ml =1 jeton). In acest club iti cumperi platesti ceea ce vrei sa bei cu jetoane, pretul unui jeton fiind de 5 ron. Este situat in vecinatatea Centrului Vechi, langa Pasajul Latin si Biserica Sf. Gheorghe. Clubul este pe trei nivele, fiind deschise in functie de petrecere, anotimp, zi si numarul celor asteptati. Clubul este inchis pe perioada verii (din cate stiu) si face parte dintr-o familie cu locuri dragute si ieftine (The Silver Church). Aici petrecerea este la ea acasa si daca esti batran ca mine te bucuri de efervescenta tinereasca. Cand clubul este deschis la toate nivelele, muzica este diferita. Vezi o forfota in sus si in jos de tineri care iti dau impresia ca nu-si gasesc locul. Rar se plateste intrare, au doua garderobe si sunt gratuite.

Din punct de vedere al psihologiei sociale doar gandul ca mergem intr-un anumit gen de club ne influenteaza atitudinea. Deci cand mergi la Bamboo sau Fratelli, ai o atitudine mai aroganta, mai distanta. Cand mergi la KultureHaus sau Club A, esti mai sociabil automat cand vezi cum arata decorul si oamenii care te inconjoara. Odata prin decor se face si trierea personajelor, clar o tipa care se crede frumoasa si doreste sa intre in lumea buna, nu-l cauta pe Fat-Frumos la Club A, merge si ea cu hainele de duminica la Bamboo sau la Fratelli. Deci, dupa parerea mea, oamenii sunt mai superficiali care merg la Fratelli si Bamboo decat cei care merg la Club A sau KulturHaus, pentru ca te distrezi oriunde daca nu esti imfumurat. Dimpotriva mai repede ti se strica seara cand dai doar de persoane cu nasul pe sus. Totodata inteleg dorinta celor din High Class sa nu fie deranjati si sa fie inconjurati de oameni de aceeasi teapa; insa si cei din High Class nu au primit aceeasi educatie, iar cand tara e plina de persoane (pe merit sau nu) de trufasi, te astepti sa ii intalnesti peste tot.
Tin sa reamintesc ca oricine ai fi, sa te comporti ca si cum nimeni nu iti datoreaza nimic, este o dovada de buna crestere.

Deci premizele fac ca cea mai reusita seara sa fie in Club A decat in Bamboo. Unde acolo se umple de curve in cautare de clienti generosi sau de pipite in cautare de soti cu bani multi si zile putine. Ai mai multe sanse sa iti faci cunostinte noi in Club A pentru ca oamenii vorbesc si sunt mai deschisi, dar totodata nu te simti cineva ca nu esti inconjurat de superficialul lux (care este menit sa hraneasca orgoliul celor care se cred importanti). Ai parte de mai putini nervi in Club A datorita faptului ca cei de acolo sunt mai putin aroganti ca cei din clubrile de fite, au o atitudine mai pacifista si mai civilizata in comparatie cu cei care sufera de ei.
Insa nu pot sa trec cu vederea ca uneori oamenii care au o pozitie sociala inalta, trebuie sa respecte eticheta si sa isi invite "anturajul" cu diverse ocazii in cluburi de genul Fratelii si Bamboo, pentru ca altfel gura lumii e sloboda. Eu unul sunt de acord ca cei infatuati sa plateasca o caruta de bani pentru tot ceea ce le hraneste stima de sine.

Unele peste altele, cluburile inseamna nopti pierdute, multa energie consumata, bani buni cheltuiti si tot ce este in exces nu este bun. (Urmeaza o postare despre importanta somnului si cum ne influenteaza el viata.) Dupa ce am bantuit multe nopti prin cluburi si puburi am ajuns la urmatoarea concluzie: Tristete! Oricare ar fi circumstantele prin care mergi prin cluburi, toate duc catre o fuga de realitate. Cu cat mergi mai des si seara dupa seara, este evident ca esti in cautare de ceva. Depinzand de ce cauti, nu stiu daca cluburile sunt locul potrivit sa cauti. Ce cauta oamenii de cand se nasc pana cand mor? Atentie si iubire!
Daca mergi odata la un an sa nu ramai in urma cu viata de noapte sau pur si simplu din curiozitate, nu prea incadrezi tristilor. Deci pe scurt cluburile sunt doar niste afaceri care iti dau la schimb putina fuga de la realitatea trista in care fiecare om se afla uneori mai mult, alteori mai putin. Cluburile reprezinta totodata speranta pe cei care le fregventeaza des ca poate in noaptea aceasta intalnesc ceea ce caut. Fetele adora sa danseze si sa fie admirate, iar cluburile sunt propice pentru asa ceva, insa si daca din acest punct de vedere iti duci iubita/sotia la club este tot o dovada de evadare din cotidian. Aceasta evadare nefiind foarte constructiva de multe ori. Alcoolul, tentatiile si fumul pot duce la experiente neplacute. Sa mai vorbim despre cei care se drogheaza in cluburi? Sunt doar foarte nefericiti! Dupa o noapte de club ramai cu gandurile pesimiste de-a doua zi (cand pierzi o noapte corpul si mintea nu se refac, odata cu asta trimit mesaje false despre situatia organismului si asa apar depresiile - pe larg intr-o postare viitoare), cu hainele imbcsite cu fum (ganditi-va la ce sunt supusi plamanii, ochii si pielea) si cu amintirea ca te-ai imbatat (cu un organism dezhidratat si dureri de cap)! SANATATE! Dar daca pierzi noptile prea mult prin cluburi, nu vei mai fi prea sanatos!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...