sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Libertatea presei vs. Terorism

In ultimele zile (odata cu teroristii de la Paris) si cam de cand Dan Voiculescu a fost arestat, tot aud invocandu-se "Libertatea Presei".

In randurile ce urmeaza sunt convingerile mele si va rog sa le tratati ca a tare. Nimeni nu detine adevarul absolut si tot ceea ce inseamna oameni, inseamna subiectivism (pentru ca fiecare dintre noi percepe lucrurile prin experientele avute, copilarie, parinti, traditii, cultura, societate etc.). Deci cu totii ne putem insela si totodata cu totii putem avea drepatate.

In urmatoarele randuri imi voi impartasi gandurile despre un subiect delicat. Orice subiect care aduce controveste, este un subiect delicat pentru mine. De aceea va recomand ca in viata de zi cu zi sa evitati sa dezbateti subiecte delicate pentru ca acestea de multe ori duc la cearta si chiar mai rau. Fiecare are dreptul (cum avem si noi) sa aiba propria opinie despre orice. Fiecare prin aceste opinii isi randuieste viata si prin urmare si-o influenteaza. Aceasta influenta poate avea consecinte. Deci nimeni nu este in masura sa judece alta persoana pentru ca popular vorbind: Fiecare pasare pe limba ei piere.

Va voi impartasi parerea mea (cum cred eu ca este corect) despre subiectul din ultimele zile despre Terorismul de la Paris &
Libertatea Presei.
In primul rand as dori sa fac o distinctie intre bunul simt si libertatea presei. In 2015 si de ani buni vedem in presa, la tv etc. tot felul de minuni, sta pisica in coada si nu alta (v-am atasat o poza). In spatele fiecarui articol sta un om sau mai multi oameni. Acesti oameni in mirajul senzationalului fac o multime de nefacute (amatori cu dorinta de afirmare). Eu unul nu ma pricep la presa, la jurnalism, la mass media insa bunul simt trebuie sa fie in fiecare dintre noi. El  este cel care ne ajuta sa traim armonios unii cu ceilalti si sa ne facem viata asta cruda mai usoara.

Cei de la Grupul Intact (Antena 3), acuza faptul ca Dan Voiculescu a fost inchis din motive politice (poate da, poate nu) si din cauza ca Antena 3 ar fi scos in evidenta tot felul de mizerii despre Putere (Traian Basescu) a dus la condamnarea mogulului. Eu nu stiu ce a dus la condamnarea lui Dan Voiculescu si care este de fapt adevarul, insa stiu ca gura bate curu' (scuzati expresia) si cand mai esti si cu musca pe caciula, duce la efecte (ca si in cazul lui Becali). Cum de altfel s-a si intamplat! Acum cu totii ne putem da seama ca Dan Voiculescu nu era un sfant si ca nu a fost greu sa se gaseasca ceva pentru a fi inchis. Deontologic vorbind, orice formator de opinie (grup de presa, tv, radio etc.) trebuie sa fie impartial si sa verifice corectitudinea informatiilor primite inainte de-a le face publice. Insa Antena 3 de dimineata si pana seara tarziu, atacau doar intr-un sens, asta nu inseamna profesionalism, asta inseamna folosirea intrumentelor mediatice pentru a influenta populatia sa aiba aceleasi convingeri ca trustul. O mojicie! Dupa parerea mea, oamenii ar trebui sa aiba singuri propriile pareri. Ma enerveaza cand vad in jur ca la fiecare pas se incearca sa ti se inoculeze ca de fapt ceea ce crezi tu, nu este bun. Pot sa cred si cea mai mare prostie din istoria umanitatii, este dreptul meu si nu doresc sa fiu influentat. Nu ii face pe cei care cred diferit fata de mine ca imi sunt superiori (asa cum credem cu totii despre cineva cu care nu ne identificam aceleasi opinii) si cum spuneam mai sus, faptul ca eu cred intr-o aberatie, imi influenteaza caracterul si atitudinea, prin urmare voi plati mai devreme sau mai tarziu pentru aberatia mea. Eu voi plati, nu cei care se cred superiori si ma critica. Pentru atitudinea lor aroganta si de superioritate vor plati si ei, la randul lor... si tot asa (Justitia Divina).
Mai nou (de cateva luni), cei de la Antene, au pornit si un concurs despre "Libertatea Presei" si despre acordarea de premii celor care fac nu stiu ce articole, o alta manipulare mediatica!
Acest trust a devenit de succes din cauza tabloidizarii continue si odata cu asta si gradul de mizerii servite zilnic la tv. Cei de la care aveam ce invata isi tot inchid portile pentru ca mizeria este mai usor de inghitit, se pare, decat educatia!

Domnule mi-ar placea sa vad unul dintre acestia inchisi de DNA cu coloana vertebrala in ultimul ceas si sa spuna: Bravo, baieti! Ati fost mai destepti si m-ati prins!

De unde, ei incep ca nu sunt probe, ca sa fie gratiati si nu mai stiu ce... Acelasi caracter idoielnic pe care l-au avut si in goana lor dupa avutie. Si bineinteles DNA-ul pe langa lovitura data in Eu-l acestor hoti prin inchiderea lor, sa le ia banii. Degeaba stau la inchisoare toti imfumuratii care ne persiflau pe strada cu borduri peste borduri, daca nu le iau banii!!!

Bineinteles ca terorismul este cumplit si de condamnat. Credintele oamenilor au facut de la inceputuri multe victime. Acele victime fiind de multe ori rezultatul intereselor celor care trag fraiele lumii.

Spuneam la inceput ca fiecare este liber sa creada in ceea ce vrea, insa cum spuneam pe parcursul articolului unii se cred superiori, pentru ca altii cred in altceva fata de ceea ce cred ei. De aici porneste conflictul. De-a lungul vremii au suferit sute de milioane de oameni, pentru ca se nasteau intr-o anumita zona sau aveau o anumita culoare a pielii, si asa mai departe. Toate fiintele au suflet si toate au dreptul sa traieasca demn. Nimeni nu are dreptul sa umileasca o fiinta in orice mediu, tara, situatie. Am observat de-a lungul istoriei ca fiintele umilite reactioneaza mai devreme sau mai tarziu. Cand in scoala un coleg facea misto de tine sau te agresa zilnic, la un moment dat nu ripostai? Cred ca este instinctul de supravietuire din fiecare dintre noi. Francezii de multa vreme sa cred o rasa superioara. Insa se pare ca prin dorinta de a creste demografic, lucrurile se intorc impotriva atitudinii lor de superioritate (care nu stiu daca este indreptatita sau nu). Cand zilnic ridiculizezi credintele unei alte persoane si nu ai pic de bun simt (respect) fata de alta fiinta, trebuie sa te astepti ca ea intr-o zi reactioneaza! Bineinteles ca modul prin care s-a reactionat la Paris este las si de condamnat din toate punctele de vedere, insa totodata este un semnal de alarma. Este cazul sa incepem sa ne respectam mai mult si sa nu ne credem superiori fata de alte suflete. Acest terorism infiorator vad ca incepe sa isi ia amploare. Oare de la ce a inceput acest fenomen care seamana frica? Nu cumva este un efect al atitudinii superioare a unor popoare fata de alte popoare? Nu cumva el a inceput ca o replica a dorintelor unora de a acapara resursele altora? Nu cumva acest terorism este si o afacere? Terorismul nu este de multe ori invocat pentru a modifica legi si bugete in favoarea guvernelor?

Problema este ca mor oameni nevinovati si ca cei care nu mor devin disfunctionali psihic. Iar cei care se joaca cu aceste instumente de semanat teroare, isi verifica balanta conturilor. Lipsa de bun simt si de moralitate a unora, ii afecteaza pe cei care poate chiar le au. Ne-o cam facem cu mana noastra!


PEACE!



Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...