miercuri, 21 ianuarie 2015

Este usor...

Salut, tuturor!

Eu am o problema cu obsesia asta a oamenilor pentru bani. Ori pentru ca nu ii am si atunci ma simt frustrat, ori ca am constientizat ca daca devin o obsesie iti transforma viata in una superficiala si iti aduc necazuri. De la chestiunea asta cu banii, am realizat ca usor sa fii o oaie si sa-ti doresti aceleasi chestiuni ca cei din turma. Oamenii cred ca pot compensa lacunele sufletesti cu bani?

Asadar am decis sa fiu diferit, este mai greu! Conform cartii Puterea gandului de Swami Sivananda, orice cuvant, actiune si dorinta sunt precedate de un gand si cica de aici dorintele ne fac nefericiti. Daca iei lucrurile cum sunt si alegi sa vezi din unghiul pozitiv, fara sa iti doresti mai stiu eu ce, nu ai stari conflictuale si de tristete. Cu acelasi mecanism de gandire, nu mai poti fi suparat nici de lucrurile insignifiante cu care ne confruntam zilnic. Pur si simplu nu iti doresti nimic, esti recunoscator pentru ceea ce ai si privesti mereu "sub tine". Cum poti sa faci asta cand tu esti om si prin informatia genetica scrisa in tine iti doresti mai mult, cand spui om spui dorinte?

Deci prin urmare este usor sa vrei bani si sa ai gramezi de dorinte!

Este usor sa faci rau si Este mai usor sa minti pentru ca de multe ori sa scapi din rahat.

Chiar zilele trecute am vazut un film "The Judge", unde un judecator si-a bagat propriul copil la scoala de corectie pentru ca asa era corect. Copilul (in rolul sau Robert Downey Jr.) ii reprosa acest episod din viata lui, insa el devenise un avocat de succes ajutat de o minte sclipitoare. Nu cumva daca atunci nu lua aceasta decizie corecta, il incuraja pe copil sa devina si mai delincvent? Bineinteles ca nu a fost usor pentru tata sa ia o asemenea decizie si ca sufletul lui era sfasiat (pentru ca mai tarziu si-a identificat fiul cu un alt adolescent, luand o decizie pentru a-i sari in ajutor, care a dus la o crima atroce).
Este usor sa fii cum sunt multi oameni cu putere de decizie din tara noastra, care isi apara puii de la toate prostiile pe care le fac, observand ca aceasta "incurajare" ii duce usor usor spre pierzanie.

Oare de ce in viata raul vine mult mai usor decat binele, poate pentru ca daca nu ar fi asa, oamenii nu ar aprecia nici atat binele.

Este usor sa fugi de realitate cu ajutorul alcoolului, drogurilor si multe altora. Viata este atat de frumoasa prin cruzimea ei!

Este usor sa alegi drumul cel mai simplu pentru a-ti indeplini dorintele, dar nu este nici cel mai trainic mod si de cele mai multe ori nici onorabil.

Este usor sa te orientezi pentru a scapa de grijile existentiale, cu totii trebuie sa supravietuim, insa tu stii adevarul. Adevar care mai devreme sau mai tarziu nu iti da pace. Ce este mai important in viata ca o viata linistita?

Este mai usor sa furi, decat sa muncesti. Insa doar ce este realizat prin munca este cu adevarat al tau!

Este usor sa fii needucat si sa nu iti pese de cei din jur, insa si tu vei avea parte de acelasi dispret!

Este usor sa nu vrei sa iti rezolvi sechelele din copilarie, pentru ca tu esti doar o victima a parintilor tai si/sau a mediului in care ai crescut, insa pe societate nu o intereseaza si te taxeaza! De aici si mai multa suferinta cand simti cat de singur esti (bine oamenii prin definitie sunt singuri - alta discutie).

Este usor sa ai pretentii si sa ceri, insa doar oferind primesti iubirea aceea adevarata dupa care tanjim cu totii!

E usor sa fii lacom si avar! Lacomia distruge conditia umana! Acestea ducand catre dispret si singuratate.

Este usor sa fii arogant, Incercand sa compensezi slabiciunile/frustrarile pe care le ai printr-o atitudine zeflemitoare. Cui ii plac oamenii aroganti?

Este usor sa fii siret! Insa cand tragi linie vezi ca de fapt oamenii sireti au fost sireti doar cu ei insisi.

Este mai usor sa vrei sa evoluezi. Insa ca orice in viata omului, evolutia are preturile ei. Evolutia de orice fel aduce costuri mari. Oricum ai taia, vor fi doua fete!

Oamenii au inteles gresit evolutia (dupa parerea mea), aceasta nu se referea la chestiuni materiale, ci spirituale.

Este usor sa iti pese doar de tine si sa faci totul pentru a-ti fie bine!

Este usor sa alegi ce este usor. Eu aleg sa nu fiu o oaie in turma! Este o provocare sa nu iti doresti bani, cand oamenii au facut o obsesie pentru ei. Este o provocare sa alegi drumul trainic si anevoios. Societatea prin inconstientul colectiv a trasat niste etape si realizari obligatorii in viata unui individ dintr-o societate civilizata. Acestea nu fac de cat sa puna multa presiune pe umerii indivizilor. Aceasta presiune manipuland masele cu o teama de esec si o dorinta pentru a vrea din ce in ce mai mult, inrobind cetateanul. Oamenii pot trai modest, cu mult mai putin decat credem. Lucrurile mici ne fac fericiti!

Insa teorie stim cu totii, practica ne omoara.

Va pup!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...