miercuri, 7 octombrie 2015

Alege sa devii mai bun

"Alege sa devii mai bun!", este proiectul de care ma ocup zi si noapte de cateva luni incoace. Compania pe care o reprezint, desi are un evantai de produse in domeniul educatiei si formarii, a pornit la drum cu cu acest atelier (Atelier adresat celor care isi cauta drumul in viata!). 
Nu stim cati oameni au nevoie de acest curs sau nu stim cati constientizeaza cu adevarat ca au nevoie de acest curs, insa stim ca are aplicabilitate in viata de zi cu zi. Sistemul de invatamant impreuna cu mass-media, a condus la generatii de persoane care nu stiu ce sa ceara de la viata. Asa ca am conceput designul cursului exact dupa eroarea in care ma aflam ani de zile.

Daca mergi la magazin si nu stii ce sa-i ceri vanzatorului, gandeste-te ca nici el nu stie ce sa-ti dea! 

Insa mi-a trebuit multa vreme pana sa realizez ca de fapt eu nu stiu ce vreau. Puteam sa jur ca lucrurile stau diferit, insa era doar o impresie! Cum era doar o impresie si cand afirmam cu vehementa, profesorului Nansi Lungu (de Filosofia Mintii), ca eu ma cunosc 100%. De fapt, nu ma cunosteam deloc. De fapt habar nu aveam cine sunt si ce imi doresc de la viata. Asteptam un semn pentru ca sa-mi aleg drumul. Mergeam haotic prin viata si la un moment dat, aveam momente cand nu stiam pur si simplu ce decizie sa iau. Ramasesem blocat! Am inceput sa ma trezesc in urma: unor carti citite, a participarii la cursuri de dezvoltare personala, sutelor de ore la psihoterapeut si-a experientelor care mi-au conferit un raspuns despre ce imi place sa fac si la ce pot fi bun daca ma pregatesc.
Este foarte periculoasa starea aceasta de convalescenta. Adica pur si simplu sa treaca anii, sa crezi cu fiecare celula de a ta ca stii ce vrei si cand colo, totul sa fie un miraj. Cu cat realizezi mai devreme cum stau cu adevarat lucrurile, cu atat ai sansa sa schimbi ceva! De fapt, la baza oricarui succes si oricarui vis implinit, sta actiunea

A fost complicat sa pun pe hartie un curs de acest gen (in primul rand pentru ca nu aveam de unde sa ma inspir). Plecand de la durata si ce instrumente sa folosesti, pana la adevarul ca suntem unici in acest Univers.  Deci nu putem gandi un sablon si garanta ca in urma parcurgerii cursului, cursantul va pleca stiind ce cale sa aleaga! 
Singurul care poate sa descopere si sa aleaga cu adevarat este cel in cauza. Totul depinde de el! Nimeni nu ii poate spune ce sa faca cu viata lui. Si chiar daca i-ar spune, ar fi constructiv si trainic? 
Atunci singura solutie pentru ca acest curs sa dea randament si sa fie personalizat, este sa folosim materialul clientului.

Cum a trecut timpul fara sa-mi dau seama in ce directie ma indrept? Ba chiar mai mult, puteam sa "jur pe rosu" ca eu stiu ce vreau. Pentru ca asteptam semne, asteptam sa vad ce cale mi se deschide, asteptam sa termin in ceea ce eram implicat si dupa aceea sa ma orientez. Insa din cer, pica doar ploaia! La baza era doar asteptatul si nicidecum planul de actiune. 

ACTIONEAZA!

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...