luni, 14 decembrie 2015

Materialismul - Alege sa devii mai bun~

Am decis sa scriu aceasta postare dupa ce am realizat ca unii oameni au o rezistenta in ceea ce priveste sa plateasca pentru ceva ce nu este palpabil material (obiect).
Am cunoscut persoane care nu functionau si care cheltuiau sume mari de bani pentru un moment de bucurie. Daca am lua ca exemplu Shoppingul, o pseudoterapie, care s-a propagat pentru ca aduce un moment de bucurie. Este o terapie falsa pentru ca nu rezolva cauza, iar efectul tine foarte putin. Ganditi-va ca sunt persoane care nu folosesc niciodata acele produse.
Orice probleme am avea, o rezolvare trainica porneste de la cauzele ei; pentru ca intotdeauna un efect are cel putin o cauza!

Insa unii dintre cei care nu functioneaza, nici nu iau in calcul sa apeleze la un specialist sau sa isi doreasca cu adevarat sa isi rezolve problemele. Un specialist nu ofera nimic palpabil (cum se intampla cazul shoppingului), dupa spusele unor, ofera doar vorbe. Totodata cea mai buna investitie este cea care este facuta pentru a avea o viata linistita si fericita (in majoritatea timpului). Pe de alta parte, este impetuos necesar ca persoana care nu functioneaza sa apeleze la un specialist si sa-si doreasca sa fie mai bine! Insa si aici ne lovim cu o problema sociala, in inconstientul colectiv, cei care apeleaza la un psiholog/psihoterapeut inseamna ca este "nebun". "Ce-o sa spuna lumea cand aude ca merg la psiholog?" Desi, si preotii sunt un fel de psihologi, insa cu o abordare diferita!
Noi oamenii simtim sa vorbim despre problemele noastre si asta inseamna o eliberare. Asa au aparut duhovnicii si spovedania etc..
Uitam ca suntem oameni si ca oricare dintre noi poate avea momente de ratacire si probleme. Oricui, i se poate intampla orice, oricand!

Acum inmultim cele mai de sus, la nivel de masa. Putem sa presupunem ca materialismul, focalizarea pe acumulare, consumerismul este un efect al unor oameni care sunt nefericiti si au falsa impresie ca aceasta este solutia. Pana si dependenta de munca, este o terapie. Cu cat mai multa munca cu atat mai putin timp de gandire la realitatea cruda.
Munca are mai multe beneficii decat financiare (dar asta intr-o postare ulterioara) insa nu la extreme.

Deci, putem considera ca cele mai bune investitii sunt in propria persoana. Educatia nu este un obiect, insa ea face diferenta intre indivizii unei societatii - luminand minti.

Increderea oamenilor este pusa la incercare de tot felul de persoane mai putin bineintentionate. Am devenit din ce in ce mai circumspecti pentru ca unii au profitat de emotiile umane pentru a se imbogati. De aceea ne este din ce in ce mai greu sa ne acordam increderea si ajutorul nostru. La fel este si in lumea specialistilor despre suflet:

Deci un psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut sau psihiatru, are aceasta titulatura dupa ani de studiu, dezvoltare si investitie. Cineva intr-o noapte s-a gandit ca este mai destept si printr-un curs de cateva zile poate castiga mai mult decat cineva pregatit in ani.
Asa a aparut coaching-ul si meseria de coach. Niste escroci (dupa parerea mea), care prin pretul ridicat perceput, conving ca "antrenamentele" lor sunt ceva de vis!

Un pret, are o intreaga psihologie in spatele lui, de aceea il face important. Cei care nu isi respecta munca si din considerente de supravietuire, practica un pret mic, se autosaboteaza. Inconstient, noi atribuim o calitate ridicata unui pret ridicat. De cele mai multe ori asa este, insa nu intotdeauna. Aici este o intreaga discutie... Cand vorim despre produse, acesta este stabilit in mare in functie de cerere si oferta, insa cand vine vorba de servicii, sunt mai multe aspecte. Aspecte care nu intotdeauna sunt sincere si care coincide cu realitatea. Pretul ne motiveaza!

 Din exercitiul supravietuirii s-a trecut la goana neintrerupta dupa acumulare. Aceasta acumulare are in spate o manipulare (persoana de succes) si umplerea golurilor sufletesti. Insa aici este un cerc vicios, am ca scop sa fac bani pentru a fi fericit, insa nu mai am timp sa ma ocup de propria persoana si dezvoltarea ei pentru a intelege ca fericirea este in interiorul fiecaruia dintre noi. S-a demonstrat ca succesul si bogatia nu te face mai implinit!

Va recomand sa va opriti un moment din tot ceea ce faceti si sa va adresati niste intrebari (eventual in scris):

-Cine sunt eu?
-Ce lucruri diferite imi doresc sa fac?
-La ce sunt bun?
-Ce conteaza pentru mine in viata?
-Ce valori am?
-Care-i scopul meu in viata?
-Ce imi doresc sa realizez?
-De ce simt ceea ce simt?
-Ce anume iti aduce bucurie?
-Ce anume te-ar face pe tine sa te simti bogat?
-Care este cel mai bun lucru care ti s-a intamplat luna trecuta?
-Ce anume ar da sens in viata ta?

"Am spus adesea ca imi doresc ca oamenii sa poata sa isi realizeze toate visurile, imi doresc sa fie bogati, sa fie faimosi ca sa poate vedea ca nu acolo isi vor gasi implinirea. Ca multi dintre voi, eram preocupat sa ma duc in lume si sa fac ceva mai mare, mai maret decat mine. Pana cand cineva mai inteligent decat mine m-a facut sa realizez ca nu este nimic mai mare decat mine insumi."

Jim Carrey



Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...