Gigi Becali vs. Remus Cernea


Ii cunosc perosonal pe amandoi.

Pe Domnul Becali il stiu de cand am facut parte din echipa de campanie (europarlamentare 2007) si pe Domnul Cernea de la cercurile de psihologiei organizare de profesorul meu de psihologia mintii, Nansi Lungu.

Cine are dreptate? Nu pot spune! Le cunosc pozitiile fata de religie.

Sunt de parere ca fiecare persoana are dreptul de a avea propriile credinte si ca la randul ei sa respecte credintele celor din jur.

Controversa a pornit de la religie si de la credincios versus ateu. Cati oameni nu au murit de-a lungul istoriei din cauza acestei chestiuni. Mai precis: Remus a mers pana in panzele albe ca biserica sa devina independenta de stat, sa plateasca taxe si ca statul roman sa n-o mai finanteze etc.. Mi se pare pertinenta doleanta Domnului Cenea, atata timp cat biserica realizeaza venituri.

In urma absolvirii facultatii de psihologie si a cursurilor de formator, am fost invatati sa evitam discutiile despre religie, politica, preferinte sexuale si rase.

De ce? Pentru ca fiecare persoane are preferintele ei, pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut si uite asa ele incita la conflicte care uneori pot excalada.

Asa s-a ajuns la cearta intre Cernea si Becali. Unde in urma afirmatiilor facute de Domnul Becali, Domnul Cernea cere in instanta 50.000 de euro. Cam jignitor pentru nivelul situatiei financiare a lui Gigi.

Domnul Becali si-a castigat respectul in mare parte a persoanelor de rand pentru gesturile lui de generozitate si histrionismului (suntem nascuti in aceasi zi si amandoi extravertiti). Insa, Domnul Becali nu a facut de fapt, decat sa sa imparta zeciuiala, conform recomandarilor religioase. Cum si-a facut averea, asta este o alta chestiune care reprezinta subiect tabu pentru bogatii tarii!

Eu nu sunt in masura sa spun cine are dreptate, insa analizand afirmatiile, Domnul Becali unele cad in sfera patologica din punct de vedere psihologic. Inceputurile acestor chestiuni care nu ii fac cinste sunt de pe vremea de cand se autointitula: "Razboinicul Luminii". Aceasta titulatura fiind doar una dintre multe altele.

Orice chestiune care merge la extrem, arata un dezechilibru si reprezinta o problema. De aceea este de preferat sa pastram un echilibru. Congruenta este cea mai sanatoasa si de preferat chestiune in orice privina din vietile noaste.

Prin urmare, Domnul Cernea nu mai este deputat, prin urmare ar fi frumos din partea Domnului Becali, sa-i dea cei 50.000 de euro pentru ca si asa nu reprezinta o suma pentru Domnia Sa.

Sanatate tuturor!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Indepartare si stergere tatuaje laser

Bamboo vs. Club A

Romanii care traiesc la New York