duminică, 13 martie 2011

Oricine are o jumatate I

Va salut!
Cum bine stim, orice fiinta de pe aceasta planeta are nevoie de dragoste, fara aceasta, viata ei este mai scurta. In cazul oamenilor nu stiu daca este la fel, insa lipsa ei cu siguranta nu concura la fericirea aceea la care cu totii visam, la implinire.
Voi impartii acest post in mai multe, pentru ca asa am fost sfatuit sa scriu mai putin si mult mai des, asa se va citi toata informatia pe care vreau sa o transmit.
Ce feeling am avea daca nimeni nu ne-ar vrea, daca nimeni nu ar vrea sa socializeze cu noi, daca nimeni nu ne remarca, nu unul foarte placut, cu siguranta.  Insa in acest post voi vrea sa demonstrez ca oricine ai fi, un magnat,  ori un homeless, are o jumatatea sau in cel mai rau caz, chiar daca nu are o jumatate este iubit. Pare greu de crezut, dar eu cred cu convingere in acest fenomen.
Pana acolo voi aborda o chestiune care ma macina si care nu vreau sa ma aduca sa cred ca cei din jurul meu. O chestiune care inconstientul colectiv al lui Carl Jung ne-ar duce pe toti la aceasi concluzie si anume ca dupa o varsta dragostea nu mai vine cum venea la 20 de ani.
Toti cunoscuti mei, subliniaza ideea ca daca nu ai avea un statut, ca daca nu ai avea un anumit gen de masina sau/si o suma insemnata castigata in fiecare nu prea mai captezi atentia damelor.
Eu chiar nu vreau sa cred ca razboiul sexelor si nevoile tot mai mari si resursele tot mai putine duc la aceasta materializare a dragostei. Ca si anume calitatile mele, imaginea de sine, increderea in mine nu mai sunt un atu si ca pot fi devansat imediat de unu care compenseaza cu un Audi Q7 alb, oare chiar asa s-a ajuns ca totul sa se ia dupa aparente si ca nimeni nu mai este interesat de adevaratele valori.
Banii in cazul dragostei ne fiind cotati direct ca bani, ei sunt cotati ca siguranta, ca stabilitate, ca un confort(excursii, cadouri extravagante), ca un trofeu castigat. Ai o satisfactie mai mare atunci cand intri in gratiile unei persoane cu un statut mai inalt, arata o valorizare a ta. Din acest motiv, unii oameni afiseaza poze cu diferite persoane publice pentru a arata ca a cunoscut succesul, ca interactionat cu succesul, toti oamenii graviteaza in jurul succesului si si-l doresc, intr-o forma sau alta. nu?
Cadourile au rolul de valorizare a persoanei, de respectul fata de aceasta, de caracterul de care da dovada, chestiune valabila in ambele sensuri(cel care ofera si cel care primeste).
Nu vreau sa cred ca si atunci cu cat inaintez in varsta va trebui sa compensez cu bani, din ce in mai mult. Aici nu vb de lucruri banale in Romania, cum ar fi sa platesti la restaurant sau spectacolul sau beutura in club. Pentru ca alt inconstient colectiv a stabilit ca prezenta feminina si timpul magic petrecut cu aceasta trebuie recompensat intr-un fel si ca un adevarat cavaler te ocupi u de toate cheltuielile ca sa existe un schimb. Tot acest inconstient, paradoxal a fost stabilit de barbati si care a fost amplificat de sistem si de lipsa de sustinere a clasei muncitoare, studentesti si a celor care intra in cazurile sociale.
Continuare in partea a 2-a.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...