duminică, 15 mai 2011

Modele in lumea moderna

"Suntem aia care l-am mierlit pe Ceausescu"
Dupa 20 de ani Romania a avansat mult si avanseaza incet si sigur, acum traim in capitalism.
Problema este ca ajungi la un moment dat sa alegi ce drum te duce acolo unde iti doresti sa ajungi, acolo unde viata ta este asa cum vrei. Modele moderne iti arata ca nu are rost sa alegi o facultate(care acum a devenit inconstinet obligatorie, pentru ca toti o au) pe care dupa ce o termini nu te ajuta cu nimic(40 % cred ca lucreaza pe posturi care nu au ca cerinta studiile superioare, pest 70% cred ca cei activeaza in alt domeniu decat cel care a fost studiat in facultate) sau alegi modelul modern in care sa te focalizezi pe cum sa faci cat mai multi bani, necontand educatia ta(educatie care ar fi destul de scumpa, ca investitie). Pentru ca ai o groaza de modele care iti arata ca asa este just: Bercea Mondialul cu o avere de 4 milioane de euro care nu stie sa citeasca, hai sa ne imaginam ca Bercea are nevoie de o secretara sau vrea sa isi faca un site sau mai stiu eu ce. Vii tu cu studii superioare ca sa faci un ban, sa traiesti si el te denigreaza si te injoseste pentru ca el plateste(este doar un exemplu, nu stiu daca asa stau lucrurile, insa cu siguranta multi din cei care reprezinta modelele noastre de bogatie si de succes, fac asa). Banul este cel care te face puternic in capitalism! Desi este la moda sa ai o facultate, sa ai o dimploma, cred ca in scurt timp se va mai schimba balanta in detrimentul modelului modern. Industria de facut bani ai institutiilor care iti ofera educatie, castigurile sunt invers proportionale cu serviciile oferite. Ajungand multe din ele sa iti vanda produsul Diploma!

Modelele Moderne iti arata ca nu are rost sa stai sa pierzi timpul prin scoli ca dupa aceea sa faci foamea, ele te imping sa alegi de tanar cai care sa iti aduca bani(paparazzo - freelancer de exemplu)

Multi au ajuns in acest model datorita imprejurarilor favorizate de sistem, ma tot intrebam de ce la partile rele despre Romania, stam prost la o multitudine de domenii: cultura, educatie, transporturi, medical, turism si multe altele. Intr-o zi mi-a venit un raspuns in minte si unul plauzibil, au fost aduse intentionat la sapa de lemn, pentru ca asta a fost INTERESUL. Interesele schimba cursul logic al unor situatii, persoane, instututii. Interesul face sa se ofere ce se cere, interesul face ca sa nu primeze cursul moral si bineintentionat. Toate sunt in paragina pentru ca asa a fost interesul, pentru ca dupa aceea sa se faca bani. Ajungem de unde am plecat, banii conteaza si nu cate studii si burse ai obtinut, asta e Modelul. Tu cand alegi sa studiezi, te gandesti pentru ca sa activezi la un nivel in care sa iti aduca banii pentru un trai civilizat. Insa rareori se si intampla asa, oricat de bun ai fi, daca nu ai bani nu ai cum sa faci ceva in Romania. Spatiile de emisie sunt umplute cu persoane publice penibile, are rating maxim Oana Roman cand ne arata pozele din excursia ei de nu stiu unde( si noi putem merge la milano) , penibilul este peste tot, incep sa cred ca se simte ca la el acasa, insa asta se cere, asta se ofera. Cerere = oferta= bani! Daca am ajuns asa de josnici in ultima perioada incat manipularea sa fie exact la cele mai existentiale nevoie, s-au umplut ziarele de femei goale pentru a fi vandute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...