duminică, 3 august 2014

Sinceritatea

Sinceritatea este fundatia fericirii!

Sinceritatea te defineste ca individ!

Cand vorbim despre un caracter, sinceritatea este cea mai de pret.

Cand ma refer sa fii sincer, ma refer la a fi sincer cu tine insuti.

Sunt de parere ca noi nu ii mintim pe cei din jur, ci totul are legatura directa doar cu persoana noastra; pe noi ne mintim.

Noi stim intotdeauna adevarul. Mintea noastra stie intotdeauna cum stau lucrurile. Incontientul nostru intregistreaza toate informatiile de cand ne nastem pana cand murim. Adevarul este intotdeauna acolo.

Mintea umana este fascinanta. Ea are din fericire mecanisme de aparare pentru ca noi sa functionam cat mai bine. Realitatea este cruda. O viata intreaga esti intr-o lupta continua pentru a-ti satisface nevoile si nu numai. Mintea vine cu tot felul de contestari pentru situatiile zilnice pentru ca noi sa mergem mai departe.

Atunci cand mintim sau actionam impinsi de impulsurile emotionale pentru a supravietui, mintea stie ca am facut asta. Deci, putem minti pe oricine, mai putin pe noi!

Toata viata functioneaza ca un bumerang asupra noastra. Facem bine, primim bine. Chiar daca uneori vor primi rasplata pentru copiii nostri (insa despre bine intr-o postare ulterioara).

Pentru fiecare minciuna vom da socoteala, chiar daca am mintit de multe ori doar ca sa atragem atentia asupra noastra.
Pierdem increderea pe viata a celor din jur cand suntem prinsi ca am mintit. Ce este viata fara incredere? Ce sanse avem sa traim frumos fara increderea celor din jur?

Nefericirea si multe alte sentimente neplacute sunt ca urmare a nesinceritatii noastre.

Exemplu:

1. Te casatoresti cu o persoana pentru ca ai o varsta si vrei sa te casatoresti neaparat, satisfacandu-ti nevoia de a avea o familie etc.

Atunci cand nu esti sincer cu tine si obiectul casniciei este altul decat sentimente sincere (iubire, admiratie) mai devreme sau mai tarziu incepi sa acumulezi frustrari. Frustrari care se tot aduna si care duc la situatii dintre cele mai diverse si neplacute. Toate acestea fiind intr-o legatura directa cu tine, insa multe alte persoane pot suferi din cauza nesinceritatii tale.

2. Alegi o casnicie cu o persoana doar pentru ca aceasta iti poate satisface nevoile bazale. Fiind foarte comod sa nu te mai gandesti la ziua de maine. Aceasta relatie este nociva din mai multe puncte de vedere:
 involuezi;
 incepi sa depinzi din ce in ce mai mult de acea persoana;
 acumulezi frustrari, ajungand sa urasti acea persoana (din cauze independente de cele reale);
viata devine superficiala;
te simti neimplinit;
nimic nu iti mai aduce bucurie;
etc.

In ambele cazuri, in prima faza pare rezolvarea perfecta, insa din cauza nesinceritatii (in primul rand cu noi insine) ele nu au trainicie! Fiecare minciuna are si efecte (ex.: copiii care cresc monoparental, imposibilitatea de a te reintegra in societate etc.)

Asadar, sunt de parere ca mai bine aleg o viata grea, cu mai putine realizari decat sa traiesc in minciuna si intr-un compromis.

Viata ne arata ca sinceritatea inchide usi. Viata ne arata ca daca esti fatarnic ai de castigat!
Adevarat! Asta in prima faza, dupa aceea vin efectele mai putin calitative si de scurta durata (lucrurile facute bine, dureaza). Si sa nu uitam de cele mai importante efecte: spirituale, metafizice, psihice, energetice etc.!

Sinceritatea cere timp, multa energie si are costuri mari. Insa intr-un final aduce o implinire durabila.
Ce valoare au bogatiile, vacantele de lux, hainele scumpe si tot ce este extravagant daca te simti neimplinit si gol pe dinauntru? Bineinteles ca cei din jur vor vedea, ceea ce se vede si te vor invidia. Insa nimic nu este cum pare, se pare!

Dupa parerea mea, viata nu trebuie traita superficial. Doar oamenii tristi si neimpliniti, traiesc superficial.

Minciuna are consecinte! Sinceritatea este baza fericirii!
Atentie! Cand vorbim despre aproape nostru, sinceritatea trebuie grefata cu politete. Sa nu incurcam sinceritatea cu mitocania. A percepe ca cineva nu este pus in valoare de hainele pe care le poarta, nu inseamna ca asa si este. Este perceptia noastra si ne putem insela. Nimeni nu detine adevarul absolut! Trebuie sa acordam dreptul ca fiecare sa-si exprime persoanalitatea asa cum crede de cuvinta. Faptul ca noi nu intelegem anumite chestiuni, nu ne face mai buni sau ne da dreptul sa criticam. Fiecare dintre noi poate fi neinteles si in acea situatie.

Sinceritatea este demna si denota putere!


4 comentarii:

  1. Frumoasa postare...sunt de acord cu tine Catalin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mena Tomescu:

    "Eu am alt punct de vedere..

    Tu uratule vrei sa iti spuna cineva ca esti urat? Tu grasule vrei sa iti spuna cineva ca esti gras? Tu nebunule vrei sa iti spuna cineva ca esti nebun?
    Fiecare dintre noi ne stim lacunele si ni le ascundem cat se poate de bine pe cele ce nu le putem umple. E firea umana sa se mandreasca cu ceea ce exceleaza. Traim intr-o societate etichetata de cei din jurul nostru. Iar noi ne incadram in functie de parerea lor despre noi. In etichetarea sociala conteaza asa putin ce crezi tu despre tine. Ceea ce sti ca esti nu valoreaza nimic. Tu trebuie sa lasi minciuna sa te cosmetizeze pentru a te integra in grupul tau social ales cu grija.
    Nu vrei sa sti adevarul despre tine daca nu te avantajeaza. Asa e? Adevarul nu face casa buna cu prezentul, cu lumea in care traim. Nu-l suferim. Ne spune verde in fata tot ceea ce nu e in regula la noi. De ce am cauta sa-l imbratisam?
    Sunt oameni pe care ai dori asa mult sa-i umpli de adevar. Pastrezi adevarul despre anumiti oameni si cand esti atacat il folosesti ca insulta. Defensiv sau ofensiv.
    Imperfectiunea umana a nascut atata ura pentru adevar, Daca am recunoaste adevarul si l-am imbratisa ar trebuie sa ne vedem cat suntem de hidosi in oglinda si ne-ar fi rusine sa iesim printre ceilalti hidosi. Asa facem un pact la nivelul omenirii. Lasam minciuna sa ne camufleze pentru a exista. Mult, mult mai bine asa.
    Minciuna te salveaza de la multa durere si multa, multa munca de a deveni mai bun. Cu o minciuna esti peste noapte ceea ce de-o viata te-ai straduit sa fi si nu ai reusit."

    RăspundețiȘtergere
  3. Mena Tomescu:

    "Secrete ce te pot denigra. Secretele acelea ce te reprezinta, iti arata latura ta umana si imperfecta, acele secrete le ascunzi la sute si sute de metri in pamantul rusinii unde speri ca nimeni sa nu sape niciodata.
    Oriunde traiesti, orice ai face, minciuna este cel mai bun prieten al tau. Te ajuta sa scoti capul in lume, te ajuta sa te indragostesti si sa iubesti, te ajuta ba chiar sa evoluezi la scara sociala. Adevarul il urasti de cele mai multe ori si de cele mai multe ori il folosesti cand e vorba despre adevarul celorlalti, celor imperfecti. Unii se mint si sunt mintiti asa tare incat reusesc aceasta performanta nefasta de a crede minciuna un adevar. Isi pierd simturile defensive cu care non stop au grija de minciunile lor sa para ingeri albi si devin tinte pentru cei infometati, cei ce pentru o realizare in plus sunt gata sa te umple de adevar, sa te denigreze, sa iti spuna cine esti cu adevarat.
    Toata lumea uraste adevarul. Adevarul spune de cele mai multe ori lucruri urate, fapte reale, iti spune cat de nesemnificativ esti tu in viata ta in minciuna.
    La draq cu adevarul si cu limba lui aspra! Traiasca minciuna si limba ei de sarpe!
    Daca am trai in adevar ar trebui sa avem mult mai mult respect pentru noi insine si apoi mult, mult mai mult respect pentru cei din jur. Ar trebui sa fim mai umani, sa nu denigram imperfectiunea ci sa luptam in a ne-o insusi ca ceva ce ne defineste. Ar trebui sa evoluam ca specie trecand prin focurile iadului. Nu ar fi posibil altfel. Ar trebui sa muncim ca sa devenim ceea ce ne dorim. O munca atat de dureroasa si greoaie incat e o utopie. Nu suntem facuti sa traim in adevar. E prea greu pentru noi. Desi am muscat din marul binelui si raului se pare ca o imbucatura nu a fost de ajuns. Nici astazi nu stim ce e cu adevarat bine sau rau. Sau nu vrem sa stim. E mai bine sa nu stim. Ne creem raiul nostru bazat pe minciuna, pe o lume de vis creata artificial.

    Din a construi pe temelia minciunii se nasc castele de poveste, mari pana la cer. Din a construi pe adevar se nasc bordeie saracacioase, hidoase. Cine vrea sa stea in bordeie?

    Nu are nici o sansa bietul adevar in conditia umana de astazi. A fost alungat departe. Minciuna a fost pusa pe tronul lui de rege de unde domneste si ne guverneaza in lumea aceasta mirifica si perfecta in care credem uneori ca traim.

    Dar nu stiu cum, nu stiu prin ce mijloace adevarul revine mereu in sufletul nostru si ne arata adevarata fata. Atunci varsam o lacrima in cinstea lui, suferim putin si maine pornim iar sa ne inchinam narcotizantei minciuni."

    RăspundețiȘtergere

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...