Butoane

vineri, 20 ianuarie 2017

Indepartare si stergere tatuaje laser

   În urma experiențelor pe care le-am avut în procesul de îndepartare a tatuajului, am decis să deschid un cabinet specializat în "ștergerea" tatuajelor. Un cabinet profi cu un laser de ultima generație și care să umple deficiențele întâlnite pe pielea mea. Un cabinet care face diferența prin corectitudine și calitate la prețuri mici. Pentru ca știu ce înseamnă efortul de-a scăpa de un tatuaj. Totul fără efecte secundare permanente sau să rămână semne asupra pielii.
Va stau la dispozitie cu eventuale informatii: tattoo.off@email.com
sau:
https://stergeretatuaje.com/
https://www.facebook.com/indepartaretatuaj/

Experiența mea:

  În urma unei informări asidue, laserul este cea mai sigură metodă de a înlătura un tatuaj. Bineînțeles ca o îndepărtare sigura are la baza nevoie de mai mult timp, deci mai multa răbdare. Însă îndepărtarea cu laser este singura care nu lasă urme asupra pielii.


Vorbesc din experiența a trei ședințe cu Q switched Nd Yag Laser (ultima tehnologie laser în acest sens).
Filmulețele de pe internet care vă arată cum dispare tatuajul ca prin minune, nu sunt în concordanța cu realitatea:


Însă din start vă recomand ca înainte de-a vă face un tatuaj să vă gândiți bine. El se demodează, ne plictisim, însă rămâne pe viață. Luați în calcul cel puțin zece ani înainte când optați pentru această formă de personalizare a pielii. Înlăturarea lui reprezintă un proces mult mai complex și costisitor decât baterea lui. Odată bătut, orice am face, pielea în acea zona nu va mai fi cum a fost. Înlăturarea lui este la fel de dureroasă ca baterea lui și costisitoare. Aceste chestiuni nu vă sunt împărtășite înainte vă fie realizat. Baterea și înlăturarea lui reprezintă un tratament și o vindecare a zonei tatuate.
Scoaterea lui depinde de vechime, cu ce este bătut (tuș/henna) și de adâncime (de câte ori este bătut și amator/profesionist), sistemul imunitar. Unul profesional colorat, va fi mult mai greu de scos decât unul bătut cu tuș negru bătut de un amator. Un tatuaj vechi, iese mai greu ca unul nou realizat. Există posibilitatea să iasă doar 90% dacă a fost bătut adânc sau vârsta este înaintată. Prețul depinde de mărime și în funcție de criteriile de mai sus, ai nevoie de un număr de ședințe pentru a „scăpa” de el; adică timp și bani. ATENȚIE: am întâlnit persoane care îmi garantau că mi-l scot dintr-o ședință la o sumă enormă. Sunt extrem de mici cazurile în care este posibil asa ceva.

Informațiile din acestă postare sunt prin prisma intervențiilor cu laserul de ultimă generație  Q switched Nd Yag. Există mai multe procedee: Creme (nu le cred funcționalitatea), Excizia (îndepărtare chirurgicală), Dermabraziunea (exfolierea stratului) și principalul competitor al laserului, injectarea unei substanțe care neutralizează pigmentul (rejuvi), însă într-un final, tot la laser ajungi, doar că te-ai expus la complicații și alte costuri.
Nimeni nu iți poate spune cu adevarat câte sedințe ai nevoie pentru ca al tău tatuaj să nu se mai vadă (minimum 4-8). Specialistii stiu ca numarul de sedinte nu poate fi cunoscut din cauza multitudinii de factori care influenteaza indepartarea tatuajului. Laserul nu face decât să spargă pigmentul pentru ca sistemul tău de celule să metabolizeze pigmentul. Cu fiecare ședință, pigmentul este fracturat și uite așa corpul tău are mai mari șanse să elimine corpul străin din organism. Dacă sunteți atenți la tatuajele bătute de foarte multi ani, observați cum ele sunt ușor șterse. Corpul a încercat să le elimine în tot acest timp. Însă pentru el, un tatuaj ar fi ca și cum noi am încerca să luam o mușcătură dintr-un elefant.
Prin urmare, depinde de mai multi factori succesul de a „scăpa” de un tatuaj. Iar nimeni nu iți garantează nimic deși dai o căruță de bani și faci o consultație. Prețurile sunt atât de mari pentru că doar laserul pornește de la 30.000 de lei, plus ca „pistolul”/lampa este consumabil și clinica/salonul cu tot ce înseamnă (spațiul, mobilier, unguente, bandaje etc.).

 Prețul se stabilește în funcție de mărime, complexitate și culori. Prețul oricum pornește de la nivelul sutelor de lei și variază de la operator la operator . Poate dacă ai un tatuaj mic, să dai o suta de lei per ședință.  Cereți un preț concret înainte de intervenție! Prețul stabilit pentru prima ședință, stabilește prețul pentru fiecare ședintă. Uneori există recompensarea clientului și plătești mai puțin pentru ședințele ulterioare. Alți operatori încep să crească prețul ulterior. De aceea stabiliți de la început dacă prețul va fructua.
Vă recomand o pauză de cel puțin 6-8 săptămâni între ședințe (nu cum vă recomandă clinicile de 4 săptămâni) pentru ca zona să se vindece cât mai bine (mai ales primele 2-3 ședințe). Depinde și de cât de tare te grăbești! Este adevarat ca o putere redusă a laserului, cu o perioadă mare de vindecare și mai multe ședințe, însă înseamnă mai puține eventuale neplăceri (cicatrice, infecții, alergii etc.). Iar o perioadă mai mare între intervenții, lasă corpul să lupte cu „corpul străin”. Aceasta este concluzia mea în urma acestei experiențe; pot să mă înșel!
Deci depinde de al tău organism cât de bine și în cât timp va înlătura capodopera pe care nu o mai dorești!
De ce spun că filmulețele care arată cum tatuajul dispare în timpul intervenției cu laserul sunt o vrăjeală: deoarece laserul împinge cerneala și asa el dispare într-o proporție ridicată (se albește zona pentru ca organismul creează un scut). După aceea, în scurt timp, circulația sanguină ridică tușul/henna etc. și el reapare. De fapt, laserul nu face decât sa fractureze în bucăți mai mici substanța cu care el este bătut. Ca după aceea în timp, al tău organism să elimine pigmentul. Cu cât bucățile de pigment sunt mai mici, cu atât sunt șanse mai mari ca ele sa fie eliminate.

Prima ședință este cea unde ai parte de cele mai multe reacții a zonei unde s-a intervenit. Ai senzație de arsură în primele ore, bășici (în unele cazuri) și o imagine de arsură. Să nu spargeți bășicile sau să desprindeți cojile!!! Cel mai bun tratament: un pansament până ajungi acasă, iar după aceea pe cât posibil să stea neacoperit de vreun bandaj. Până nu cad cojile să nu interveniți cu niciun fel de unguent, crema, soluție. Bineînțeles că trebuie evitat contactul cu apa în primele zile și cel puțin două săptămâni cu soarele. Insa puteti să curățați zona cu puțina apă. Ședințele ulterioare aduc reacții mai puțin evidente și simțite cu o vindecare mai rapidă și așa începe să și dispară tatuajul. Bineînțeles că orice vindecare presupune o coaja și o ușoară mâncărime.  AȚENȚIE: SĂ NU VĂ RUPEȚI COJILE!


Dupa doua sedinte:

Dupa trei sedinte:
dav


6 comentarii:

 1. nu vreau sa fiu negativist dar din poza pare ca n-a fost scos mai deloc :). In final cum arata ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Hei,
  Ai reușit sa il îndepărtezi in totalitate?

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi poti trimite te rog un mail. As vrea sa aflu mai multe informatii despre indepartarea unui tatuaj. Multumesc mult
  Adresa de mail este bogdan.dutu24@gmail.com

  RăspundețiȘtergere