vineri, 22 aprilie 2011

Despre psihologie si psihologi part. V

Psihologia are multe ramuri, psihologia este ampla si se intinde pe tot ceea ce insemna om si nu numai. Psihologia este confundata cu terapia psihologica, psihologul este confundat cu terapeutul. A fi psiholog nu inseamna a avea un cabinet, nu insemna a fi terapeut. Psihologul trebuie sa urmeze niste pasi exacti pentru a deveni un terapeut.
Citeam prin ziare, bloguri, persoane care sustineau ca sunt cei mai buni, cei mai tari psihologi, ca au psihologia in fiecare celula din ei, ca sa il citesc pe unu. Afirmatiile acestea imi spun ca de fapt acea persoana este mediocra de poate sustine asa ceva, pentru cu cat vrei sa devii mai bun, iti dai seama ca de fapt cat de putine stii. Cu cat citesti mai mult, cu cat te mobilizezi mai mult, cu cat setea de cunoastere creste, cu atat iti dai seama cat de putine stii. Pentru ca fiecare domeniu cat de mic ar fi, este extrem de complex si cu o istorie. Totul are o istorie, mi se pare fascinant ca toate lucrurile banale, fara importanta din partea ta, au o istorie si un curs de perfectionare. De aici si partea ca nu ai cum sa fii cel mai bun intr-o materie care este extrem de complexa, cum ar fi psihologia. Orice domeniu este foarte amplu si complex, chiar si cele mai simple. Ma gandesc acum la cuie, am spune ca atunci cand spunem cui, este foarte simplu, le stim, stim cu totii la ce sunt destinate si chiar daca am fi tamplari, toata viata am fi facut decat tamplarie, sunt o gramada de lucruri care nu le stim despre cuie, de exememplu nu cred ca stiu multi ca si anume cuiele pot avea o poveste artistica. Indoirea cuielor in diverse forme si/sau cu diferite alte materiale, dau o expresivitate ridicata acelor cuie, acele cuie aduc un mesaj. Asa se intampla in fiecare domeniu, cat de bun ai fi, cand ai senzatia ca stii totul, de fapt stii foarte putin. Cum tamplarul nostru nu stie despre cuie, ce pot face ele in mediul artistic.

                                                    Sursa: http://www.egenial.ro/02-Jul-2009/Povestea-cuiului_toolbar2385
In mintea mea nu mai incape indoiala cand cineva spune ca este cel mai tare intr-un domeniu atat de complex ca psihologia, ca este de fapt mediocru. Cand ma gandesc numai psihanaliza cat de complexa este.(punct)
In finalul acestei parti as vrea sa mai spun ca nu pun accent pe un anumit sex, o anumita varsta sau universitatea de absolvire, in ceea ce priveste psihologia. Atat timp cat vrei cu adevarat sa inveti, sa faci ceva cu adevarat, vei reusi, chiar daca studiezi pe camp. Insa eu gresesc ca am impresia ca nimic nu ma mai poate mira, ca nimic nu ma mai poate impresiona, insa cu siguranta la un moment dat vine ziua in care voi fi complesit de cat de mirat si impresionat voi fi. In acea zi mintea mea dupa mult timp de rezistenta se deschide si incepe sa observe lumea. 
Continuare part. VI....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...