marți, 10 mai 2011

Fericirea

Una din cele mai grele definitii si raspunsuri sunt legate de fericire. Fiecare are o fericire unica si anumite lucruri il fac fericit. Cu cat lucrurile sunt mai mici, cu atat esti fericit mai usor si mai constant, insa opusul cu atat cat poti avea totul cu atat esti mai nefericit de lucruri mici. Regula principala din puctul meu de vedere ca sa fii fericit este sa apreciezi ceea ce ai. Daca intotdeauna te gandesti la ce nu ai, nu ai cum sa ai stare prea placuta, pentru ca oricine ai fi, mereu iti lipseste ceva. Oamenii in general is doresc ceea ce nu au si nu apreciaza ceea ce au, de aceea de multe ori sunt nefericiti pentru ca nu au apreciat ceea ce aveau si pierd. Pierd lucruri, relatii, persoane, situatii si asa mai departe. Astazi va voi scrie un scurt ghid care sa te ajute sa mai puna ceva fericire in viata ta. Acele lucruri mici care iti aduc o stare de bine.
 1. Zambeste, cu totii stim ca atunci cand zambesti dai o stare de bine celor din jur si asa lucruri frumoase atragi asupra ta, pe langa asta cu cat zambesti mai mult muschii implicati zambetului trimit creierului mesajul ca esti fericit, primind feed back o stare de bine. 
2. Canti, atunci cand cand la fel ca si la zambit, organismul produce niste substante chimice care iti dau o stare de bine. Sa fim seriosi cand cantam nu prea mai avem timp sa ne gandim la lucruri mai putin placute, asa ca canta cand ai diferite activitati(faci baie, gatesti, esti in trafic, etc), de aici ar fi bine sa canti cand nu te incearca sentimente prea bune sau cand ai anumie frustrari.
3. In ultima vreme din cauza situatiilor in care se indreapta tara toti mai multi oameni sunt pesimisti si se plang. Acesta nu este un comportament bun pentru tine, acestia te influenteaza sa vezi viata negru si totodata sa intri intr-o stare negativa. De aceea trebuie sa ai un anturaj numai de oameni pozitivi si de calitate, asa ca sa te distrezi si cu capacitatile lor sa treci cu bine peste chestiunile mai putin placute. 
4. Razi, stim cu totii ca atunci cand radem, uitam si in cele mai grele momente de lucrurile gri din viata noastra. Rasul te deconecteaza, in orice situatie ai fi, el este o modalitate buna pentru a depasi provocarile fizice si emotionale. Daca nu puteti rade, atunci incercati o terapie prin ras. 
5. Fa miscare, misca-te. Orice activitate fizica, sportiva iti da o stare de spirit buna. Fa ce miscare iti place si observa cum starea ta de spirit se schimba(sex, dans, sport, yoga, orice fel de miscare).
6. Fii creativ Creativitatea este o modalitate foarte bună de a găsi fericirea. Gandeste-te de lucruri pe care oamenii de creatie le fac pentru un trai sau ca hobby şi observaţi cât de mult fericire le dă( deseneaza, picteaza, scrie o poiezie, gateste ceva nou, gradinarit)
7. Cu cat te imbratisezi mai mult, cu atat hormonii iti dau o stare de relaxare si de bine. Imbratisarea este o chestiune pozitiva.
8. Starile de conflict nu iti dau o stare de bine, atunci cand esti intr-un conflict alege calea care iti ofera fericire. A fi fericit si a fi drept nu prea merg pe acelasi drum. Atunci cand ai dubii alege varianta care te face fericit.
9. Atunci cand esti posomorat, cand psihicul tau este la pamant, gandeste-te la un viitor luminos si recita "aceasta stare va trece".
10. In toata viata omului, copilaria este cea mai frumoasa pentru ca este cea mai inocenta si lipsita de responsabilitati. Lucrurile copilaresti te fac sa te simti tanar si fresh, fa lucruri care le faceai in copilarie(tobogan, leagan, diferite jocuri), noi nu oprim jocul pentru ca imbatranim, noi imbatranim pentru ca oprim sa ne jucam.
11. Fii bun si fa gesturi mici si frumoase fata de semenii tai, lasa pe cineva sa se incadreze pe drumul tau de pe un drum fara prioritate, spune lucruri frumoase celor din jur, ofera ajutorul tau.
12. Fii recunoscator si multumeste pentru tot ce ai primit in viata.
13. Mediteaza, gaseste o relaxare si simtate confortabil asa relaxand si mintea(muzica, o baie, cristale, lucruri mici care iti dau o stare de bine si te refac).


In concluzie poti alege tu in viata daca sa fii fericit sau nu, nimeni sau altceva. Fericirea se cladeste ca o casa, usor usor pana cand ajunge sa fie locuita. Compuneti fericirea pentru nimeni nu iti poate spune ce te face fericit, nimeni nu poate realiza fericirea in locul tau. Este decizia ta daca alegi sa fii fericit.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...