vineri, 20 ianuarie 2017

Indepartare si stergere tatuaje laser


Pe pielea mea


Indepartare / inlaturare/ stergere tatuaje cu ajutorul laser-ului

M-am gandit sa va impartasesc experienta mea in ceea ce priveste indepartarea unui tatuaj.
In urma unei informari asidue, laserul este cea mai sigura metoda de a inlatura un tatuaj. Bineinteles ca o indepartare sigura are la baza nevoie de mai mult timp, deci mai multa rabdare. Insa indepartarea cu laser este singura care nu lasa urme asupra pielii si nu are efecte secundare permanente.
Vorbesc din experienta a cinci sedinte cu Q switched Nd Yag Laser (ultima tehnologie laser in acest sens).
Filmuletele de pe internet care va arata cum dispare tatuajul ca prin minune, nu sunt in concordanta cu realitatea:
Insa din start va recomand ca inainte de-a va face un tatuaj sa va ganditi bine. El se demodeaza, ne plictisim, insa ramane pe viata. Luati in calcul cel putin zece ani inainte cand optati pentru aceasta forma de personalizare a pielii. Inlaturarea lui reprezinta un proces mult mai complex si costisitor decat baterea lui. Odata batut, orice am face, pielea in acea zona nu va mai fi cum a fost. Inlaturarea lui este aproape la fel de dureroasa ca baterea lui si costisitoare. Aceste chestiuni nu va sunt impartasite inainte sa fie realizat. Baterea si indepartarea lui reprezinta un tratament si o vindecare a zonei tatuate.
Scoaterea lui depinde de vechime, cu ce este batut (pigment folosit), de adancime (amator/profesionist) cate ori este bătut, sistemul imunitar, zona si multe altele. Unul profesional colorat, va fi mult mai greu de scos decat unul batut cu tus negru batut de un amator. Exista posibilitatea sa iasa doar 90% daca a fost batut adanc sau varsta este inaintata. Pretul depinde de marime si in functie de criteriile de mai sus, ai nevoie de un numar de sedinte pentru a „scapa” de el; adica timp si bani. ATENȚIE: am intalnit persoane care imi garantau ca mi-l scot dintr-o sedinta la o suma enorma. Sunt extrem de mici cazurile in care este posibil asa ceva. Iar cu adevarat nimeni nu poate anticipa numarul sedintelor pentru ca depinde de toti factorii de mai sus.
Informatiile din acesta postare sunt prin prisma interventiilor cu laserul de ultima generatie  Q switched Nd Yag. Exista mai multe procedee: Creme (nu le cred funcționalitatea pentru ca ele pot actiona doar in epiderm), Excizia (indepartare chirurgicala – care inseamna grefare, refacere greoaie si cicatrice ca dupa operatie), Dermabraziunea (exfolierea stratului de piele) si principalul competitor al laserului, injectarea unei substante care neutralizeaza pigmentul, insa intr-un final, tot la laser ajungi, doar ca te-ai expus la complicatii si alte costuri.
Nimeni nu iti poate spune cu adevarat cate sedinte ai nevoie pentru ca al tau tatuaj sa nu se mai vada (minimum 4-8). Specialistii stiu ca numarul de sedinte nu poate fi cunoscut din cauza multitudinii de factori care influenteaza indepartarea tatuajului. Persoanele cu o piele inchisa la culoare vor avea nevoie de mai multe sedinte. Laserul nu face decat sa sparga pigmentul pentru ca sistemul tau de celule sa metabolizeze pigmentul. Cu fiecare procedura, pigmentul este fracturat in particule mai mici si uite asa corpul tau are mai mari sanse sa elimine corpul strain din organism. Dacă sunteti atenti la tatuajele batute de foarte multi ani, observati cum ele sunt usor „sterse”. Corpul a incercat sa le elimine in tot acest timp. Insa pentru el, un tatuaj ar fi ca si cum noi am incerca sa luam o muscatura dintr-un elefant.
Prin urmare, depinde de mai multi factori succesul de a „scapa” de un tatuaj. Iar nimeni nu iti garanteaza nimic desi dai o caruta de bani si faci o consultatie. Preturile sunt atat de mari pentru ca doar un laser ok porneste de la 30.000 de lei (aici nu ma refer la cele de buzunar, portabile), plus ca „pistolul”/lampa este consumabil si clinica/salonul cu tot ce inseamna (spatiul, mobilier, unguente, bandaje, taxe etc.). Pretul se stabileste in functie de marime, complexitate si culori. Pretul oricum porneste de la nivelul sutelor de lei si variaza de la operator la operator . Poate daca ai un tatuaj mic, sa dai o suta de lei per procedura.  Cereti un tarif concret inainte de interventie! Pretul stabilit pentru prima sedinta, stabileste pretul pentru fiecare sedinta. Uneori exista recompensarea clientului si platesti mai putin pentru sedintele ulterioare. Alti operatori incep sa creasca pretul ulterior. De aceea stabiliti de la inceput daca pretul va fructua.
Va recomand o pauză de cel puțin 6-8 saptamani intre sedinte (nu cum va recomanda clinicile de 2-6 saptamani) pentru ca zona sa se vindece cat mai bine (mai ales primele 2-3 sedinte). Depinde si de cat de tare te grabesti! Este adevarat ca o putere redusa a laserului (mJ), cu o perioada mare de vindecare si mai multe sedințe, inseamna mai putine eventuale neplaceri (cicatrice, infectii, alergii etc.). Iar o perioada mai mare intre interventii, lasa corpul sa lupte cu „corpul strain”. Aceasta este concluzia mea in urma acestei experiente; pot sa ma insel!
Deci depinde de al tau organism cat de bine si in cat timp va inlatura capodopera pe care nu o mai doresti!
De ce spun că filmuletele care arata cum tatuajul dispare in timpul interventiei cu laserul sunt o vrajeala: deoarece laserul impinge cerneala si asa el dispare intr-o proportie ridicata (se albeste zona pentru ca organismul creează un scut instant de protectie asupra luminii laserului). Dupa aceea, in scurt timp, circulatia sanguina ridica tusul/pigmentul etc. si el reapare. De fapt, laserul nu face decat sa fractureze in bucati mai mici substanta cu care el este batut. Ca dupa aceea in timp, al tau organism sa elimine pigmentul. Cu cat bucatile de pigment sunt mai mici, cu atat sunt sanse mai mari ca ele sa fie metabolizate.
Prima sedinta este cea unde ai parte de cele mai multe reactii a zonei unde s-a intervenit. Ai senzatie de arsura in primele ore, basici (in unele cazuri) si o imagine de arsura. Sa nu spargeti basicile sau sa desprindeti cojile!!! Cel mai bun tratament: un pansament pana ajungi acasa, iar după aceea pe cat posibil sa stea neacoperit de vreun bandaj. Pana nu cad cojile sa nu interveniți cu niciun fel de unguent, crema, solutie. Bineinteles ca trebuie evitat contactul cu apa in primele zile si cel putin doua saptamani cu soarele. Insa puteti sa curatati zona cu putina apa. Sedintele ulterioare aduc reactii mai putin evidente si o vindecare mai rapida. Asa incepe sa si dispara tatuajul. Bineinteles ca orice vindecare presupune o coaja si o usoara mancarime.  ATENTIE: SA NU VA RUPETI COJILE!
In urma experientelor pe care le-am avut in procesul de indepartare a tatuajului, am decis sa deschid un cabinet specializat in „stergerea” tatuajelor. Un cabinet profi cu un laser de ultima generatie si care sa umple deficientele intalnite pe pielea mea. Un cabinet care face diferenta prin corectitudine si calitate a serviciilor la preturi mici. Pentru ca stiu ce inseamna efortul de-a scapa de un tatuaj. Totul fara efecte secundare permanente sau sa ramana semne asupra pielii.
Va stau la dispozitie cu eventuale informatii: contact@stergeretatuaje.ro
sau:
 Dupa sase sedinte:






6 comentarii:

  1. nu vreau sa fiu negativist dar din poza pare ca n-a fost scos mai deloc :). In final cum arata ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei,
    Ai reușit sa il îndepărtezi in totalitate?

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi poti trimite te rog un mail. As vrea sa aflu mai multe informatii despre indepartarea unui tatuaj. Multumesc mult
    Adresa de mail este bogdan.dutu24@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...