marți, 1 martie 2011

Barbatul & Femeia

Barbatii sunt o specie cu doua capete. Insa capetele nu pot fi folosite simultan.
Ce ar fi daca barbatii nu ar mai fi atat de disperati si cu cat perioada de abstineta creste cu atat scade si perceptia realista, cu atat mai mult scad si pretentiile. nu mai conteaza cum arata, ce statut social are, cu cat trece mai mult timp, conteaza sa fie doar femeie. Ce ar fi daca natura ar fi ales diferit, de cum stau lucrurile acum.  Ce ar fi daca barbatii ar fi relaxati si ar dori o femeie doar atunci cand au placere, fara a simti nevoia. Cum ar fi lumea acum?


Astazi de martisor cand toata atentia se concentreaza pe femei eu voi vorbi si despre barbati. Voi aborda cam toate aspectele mentalitatii si actiunilor lor. 
Barbatii toata viata incearca sa inteleaga femeile, de ce aleg anumite chestii sau de cum gandesc, nu pot spune ca mintea barbateasca este mult mai accesibila femeilor, pentru ca am auzit des ca si barbatii sunt un mister pentru unele femei. Insa exista o pondere mai ridicata in ceea ce priveste femeia neinteleasa de barbat. Pentru ca cica nici femeia nu stie cu adevarat ce vrea, nici ea nu se intelege si nici ea nu stie uneori de ce a luat anumite decizii. Insa eu consider ca femeile care au ajuns la o anumita maturitate incep sa inteleaga perfect cum functioneaza barbatul. Femeile fiind din start mai mature ca barbatii, barbatii incepand sa recupereze mai tarziu psihic si fizic, insa majoritatea nu ajung niciodata la maturitatea femei. Barbatii sunt niste copii, iar cand o femeie se rasfata nu insemna ca atunci ea este un copil, putem sa-l numim un mic regres. Bineinteles ca sunt cazuri si cazuri, nu inseamna ca asa sunt toti barbatii si toate femeile sunt mature. Insa eu cred ca sunt mai mature. Deci din punct de vedere psihic sunt mai stabile emotional. Barbatii in situatii de criza nu gandesc asa clar ca femeile. Deci fiindu-le mai greu sa rezolve totul la acelasi nivel. Exista o completare intre cele doua sexe, barbatul cu puterea lui fizica si inclinatiile pragmatice mai ridicate, fata de puterea psihica, teoretica si rezistenta fizica a femei. Barbatii sunt mai interesanti dupa parerea mea ca femeile, pentru ca functioneaza dupa un tipar. Ei sunt cam constanti fata de femei in alegerile lor. 
Barbatii sunt mai sensibili la frumusete, ei pun accent mai mult pe infatisare ca femeile si asta pentru ca o femeie frumoasa insemna o erectie mai puternica, mai rapida, o erectie. Toti barbatii vor femei frumoase (si sexy) oricine ar fi ei. Asta nu insemna ca si au sau ajung sa aibe conform cerintele lor. Diferenta o face increderea in sine si valorizarea reala. 
Barbatul are statutul de vanator dar de fapt barbatul este ales, alegerea lui este interesanta se face dupa un model si o proiectie. Acest model este tatal femei si relatia tata-fiica. Femeia alege barbatul dupa modelul tatalui. In copilarie fetele si spun, "as vrea sa ma casatoresc cu tata". In caz ca relatia este super ok, fata este sustinuta si incurajata, femeia va alege un barbat pe acelasi model fiind cu o atitudine puternica si usor exagerata in convingerile ei. In cazul in care relatia in copilarie nu a fost prea ok, ea fiind nesustinuta sau tot felul de exemple pe care nu as vrea sa le dau atunci ea alege un barbat total diferit sau identic ca tatal abuziv(betiv) si comunist. Totul se intampla la nivel inconstient, atunci cand ea il alege identic, inconstient vrea sa il schimbe pe tatal ei, vrea sa isi demonstreze contrariul. In cazul in care tatal nu prea a fost tata si nu exista un model ea, isi cauta un tata prin iubiti, adica ii alege pe cei mult mai mari ca ea ca o compensare. In cazul in care tatal lipseste deloc atunci in unele cazuri, aceste femei compenseaza oferindu-se usor. Cautand inconstient un model si o semnificatie in ceea ce insemna tata(in proportie mare, femeile care ofera placeri platite la coltul strazii, au o deficienta in ceea ce priveste imaginea tatalui, de cele mai multe ori, el lipseste cu desavrsire).  Sunt multe exemple, fiecare relatie in parte duce la un gen de femeie. Camaraderia si relatiile deschise cu tatal, in care exista reguli clare si lipsite de absurditati sunt cele mai constructive dupa parerea mea. Exact la fel exista si la barbati, modelul mamei sa te fereasca sfantul sa dai peste un barbat, baiatul mamei. Cel mai dificil si imatur, pentru ca mama nu l-a lasat sa faca nimic, la maturitate este la fel, puturos si asteapta sa fie carat in carca de femeia de langa el sau de cei apropiati. Insa cea mai mare problema este ca el nu e in stare sa ia decizii pana nu o intreaba pe maica-sa:P. Pentru ca maica-sa i-a spus tot timpul ce sa faca si ce sa nu faca mai mult. Asa lipsindu-l de incredere, prin lipsa initiativei. 
Problema barbatiilor maturi precoce si care au facut totul singuri este ca devin prea critici si prea pretentiosi. Dorind pe cineva mai buni ca ei si parca nimeni nu face totul la fel de bine ca ei. Pentru ca ei de-a lungul timpului au facut de toate ca supravietuieasca si experienta lor fiind mai ridicata si mai larga. Deci intr-o masura se simt mai confortabili singuri, pentru ca prezenta feminina ii deranjeaza la un moment dat, cand este pe termen lung simtind ca ii incurca in activitatiile zilnice sau ca mai trebuie sa rezolve si problemele ei. Aici depinde si de genul femei de langa el. Ajungem la partea "femeia te ridica, femeia te coboara".
Foarte adevarat, trebuie sa analizezi ce consoarta, iubita, prietena, sotie iti alegi, pentru ca ea te poate ridica sau cobor. Te poate ridica, cand te sustine si cand trage cu casa sau te poate cobor cand trage pe tine. Mai important este ca barbatul sa aleaga cu mare atentie mama copiilor lui, femeia care ii va naste copilul, copii. Pentru ca ea are o relatie mai stransa in primii ani de viata decat tatal. Primii trei ani de viata al copilului fiind extrem de importanti in dezvoltarea lui. Adultii sunt prizonierii copilariei lor. Din burta copilul simte daca este dorit, ce simte mama cand intra in contact cu tatal, tonalitate, daca este dorit sau asa mai departe. Deci trebuie ea sa fie sanatoasa fizic si psihic, adica sa isi doreasca copii si familie, insa nu e de ajuns, trebuie sa fie o mama responsabila, morala si sa stie ce insemna cu adevarat un copil. Unele femei de succes(femei de cariera) nu raman insarcinate pentru ca viata lor este atat de ocupata si tensionata(stresanta), incat copilul nu vrea sa se nasca in acea lume. De aceea ea trebuie sa se linisteasca si sa se concentreze pe viata de familie. Dupa parerea mea pentru ca sa ai o familie sanatoasa fizic si psihic nu poti ingloba viata de cariera si viata de familie. Nici o constructie nu e terminata atunci cand ai mai multe santiere deschise. Insa energia consumata poate fi fatala in cazul carierei sau familiei. 
Cel mai fascinant mi se pare atunci cand baietii sunt la pubertate si depasesc cu bine momentele grele din acea perioada. Baietii inainte de pubertate nu dau atentie fetelor, ba chiar mai mult le evita. Totul incepe atunci cand incepi sa ai noptii umede, cand le vine sa urineze si constata ca de fapt ejaculeaza intre 10 si 14 ani, mie mi s-a intamplat la 12. Nu stiu ce se intampla, insa le-a dat o stare de bine. De fapt de atunci incepe calvarul si lupta neincetata pentru potolirea hormonilor. Problema este lipsa de informare si de comunicare cu schimbarile normale la care este supus copilul. Din ce in ce mai mult apar erectii involuntare, tot ce se intampla cu baietii la pubertate este fascinant ca supravietuiesc si revin la normal, dupa cativa ani de dorinta aprinsa nefinalizata. Paradoxul este ca atunci cand ar avea nevoie de atentia fetelor mai mult ca oricand, ei sunt imaturi, lipsiti de experienta si nedezvoltati pe masura cerintelor fetelor. Pentru ca fetele s-au dezvoltat mai repede. Fetele isi concentreaza atentia pe baietii mai mari, barbati, care au mai multa experienta si care sunt dezvoltati la cel putin acelasi nivel. In timp dorinta barbatiilor incepe sa scada, insa incep sa intre si in gratiile femeilor. Cand baietii incep sa fie mai relaxati ca in trecut. 


Au unele femei ca sunt suparate sau ca sunt dezamagite de barbatii, aud ca dau numai de idioti, ne realizand ca ele au ales acei barbati dupa modelul de mai sus, ne realizand ca le-a dat cu piciorul celor care le iubeau cu adevarat, alegandu-l pe cel care ele scad garda si acesta ataca ca un animal. Hai sa fim sinceri, daca intram intr-o relatie cu o persoana care o simtim foarte usor manipulata, ne putem abtine sa nu ne jucam(benefic sau malefic)?  Ne acordandu-si o sansa sa constuieasca o relatie puternica cu acea incredere neconditionata oferita de partener. "Totul in viata se plateste", "roata se invarte".
 Femeile sunt atrase de persoanele care le dau batai de cap, pentru ca ele prin natura lor, vor sa ajute. Ele nu sunt atrase de barbati buni neconditionat, de barbati evidenti si lipsiti de mister.


Aud barbatii sunt niste porci, toti vor numai sex!
Adevarul este ca barbatii sunt niste victime din punct de vedere genetic, al naturii, fiziologic. Ei nu vor numai sex, insa perioada de relaxare dupa un act sexual se duce mai rpd ca in cazul majoritatii femeilor, el depinde si de varsta masculului. Cu cat perioada de abstinenta devine mai mare, controlul devine mai scazut. Sa nu mai vorbim de toate tentatiile din jurul nostru, plin de femei frumoase si sexy, care nu se abtin deloc sa isi arate toate partile frumoase. Vara daca te prinde singur, cu siguranta ai niste crize hormonale(nu stiu cat de buna e afrimatia, insa imi place cum suna), vrei sa te protejezi de femeile frumoase, insa ele sunt peste tot. Vezi femei goale in orice ziar, la tv, pe internet, acum cativa ani buni, barbatii rezistau mai mult pentru ca erau ajutati si de moda, acum moda creste pulsiunea, nerabdarea. Ochii vad, inima cere sau alt organ cere. Toata lumea vrea sex, insa barbatii fata de femei sunt mai evidenti, mai putini discreti, ei recunosc, in deosebire de femei. Credeti ca barbatii vor sa fie asa disperati? Credeti ca barbatii ar vrea sa depinda asa mult de femei? Sa intoarca capul sa isi mai clateasca ochii la fiecare pas. Bineinteles ca se face o legatura stransa placere-nevoie. Sa luam alte exemple ale nevoilor primare, dupa ce urinam sau in timp ce urinam, avem o senzatie de bine sau cand facem treaba mare sau cand ne potolim setea. Exact la fel este si cu sexul, ai placere pentru ca satisfaci o placere. Ati vazut odata cu satisfacerea nevoi intervine relaxarea si totodata o schimbare de comportament si atitudine in barbati. Acest comportament vine atunci cand e cazul dintr-o frustrare inconstienta ca a trebuit sa lupte si nu i s-a oferit neconditionat aceasta relaxare sau ca partenerul nu e exact cum si-ar dori. Ca totul este un schimb si o negociere scrisa, spusa sau nonverbala. In cazul in care au stat diferit lucrurile intre cei doi parteneri atunci relaxarea si starea de bine este mai ridicata.  Daca barbatii nu s-ar naste asa victime, nu ar mai fi atat de atenti cu femeile, nu s-ar mai oferi nesolicitati sa sara in ajutorul si atentia femeilor. Toate acestea se intampla pentru ca ei nu mai gandesc clar in perioada de abstinenta. Sunt asa de mari victime incat nu au rabdare sa se ajunga armonios in patul matrimonial. Barbatii si femeile sunt legati de sex, lipsa acestei legaturi ar fi schimbat lumea. Daca femeile erau la fel de evidente ca barbatii nu cred ca mai stateau lucrurile asa in 2011. Insa desi ma afecteaza si pe mine politica moderna a femei(I have the pussy, so 
I make the rules), care a si dus la emanciparea femei, ma bucura. Ma bucura cand vad femei din ce in ce mai mult la volan, femei care ocupa posturi de conducere, femei care au devenit celebre pentru calitatile si frumusetea lor. Imi plac femeile inteligente, cu imaginatie si initiativa. Imi plac femeile care se orienteaza in spatiu si sunt bineintentionate. 
Insa sunt putin cam revoltat in ceea ce priveste mentalitatea femeilor. Nu mi se pare destul de deschisa. Posibil o fi un mecanism de aparare, cred si eu, la cate atentate sunt. Insa accesibilitatea lor ma ingrijoreaza. Din ce in ce cele frumoase, desi sunt cu carul in Romania,  sunt mai greu accesibile. Desi matematic sau oricum ar fi sunt majoritare. Datorita sistemului ele aleg sa fie singure sau in relatii deschise decat sa isi complice existenta cu indivizii care le priveaza de libertate. Cui ii place sa fie privat de libertate cand sunt atatea tentatii, cand incepi sa descoperi ce insemna HIGHT LIFE sau sa iti faci de cap in toate modurile responsabile fara sa dai explicatii. Pe buna dreptate, de ce sa dai explicatii cand fiecare om face ce vrea cu timpul, viata lui. De ce daca poti sa alegi viata buna sa iti complici existenta cu cei care isi complica existenta in fiecare zi si care fac sa fie si foarte vizibil acest asepect. Cum sa dai explicatii cand fiecare om este cu viata lui. Oricine ai fi si ce ai avea impreuna cu altcineva, esti de fapt singur cu viata ta. 
Asa a inceput si razboiul sexelor dupa acelasi principiu "I have the pussy, so 
I make the rules". Acest razboi este in plina batalie in 2011


Habar nu am in ce directie se va duce, oare sa fie barbatul in viitor cum a fost femeia in trecut? Asuprita si la cratita?! Habar nu am, dar sunt curios!
Pe curand, sa va fie bine si frumos!


Un comentariu:

  1. Actually "We have the cocks, so we make the rules !" Pentru ca e o reciprocitate :D Realist punct de vedere !

    RăspundețiȘtergere

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...