joi, 7 aprilie 2011

Despre psihologie si psihologi part. I

In ultimii ani, din ce in ce mai multi studenti au fost licentiati in psihologie. O multime de universitati particulare sau de stat au facultatea de psihologie, datorita preferintelor tot mai multor studenti, facultatea de psihologie are din ce in ce mai mult succes si deci cautare. Fie ca multi dintre ei se inscriu doar ca au nevoie de o diploma, pentru a primi o promovare in compania lor si deci un salariu cu cateva procente mai ridicat, fie ca vor sa faca o facultate, ca asa e la moda, fie ca inglobeaza sau nu cele mai de sus si aleg pentru a se dezvolta personal. Cel mai ideal caz este atunci cand simti ca ai deprinderi pentru a fi psiholog, cand iti place psihologia, cand ai cunostinte despre aceasta stiinta chiar inainte de admitere, cand vrei sa ai o cariera stralucita in acest domeniu si cand te pregatesti intocmai.
Sa revin, sa spunem ca exista in tara o medie de 10 universitati care au facultatea de psihologie, aceasta este divizata in general in doua parti, la zi si la frecventa redusa sau invatamant la distanta si asa mai departe. Sa spunem ca la forma de zi se inscriu si sunt acceptati 200 de studenti si ca in general la formele de invatamant cu forma redusa sunt mai multi ca la cele de zi, sa spunem 400 de studenti. Aceste date care le spun, sunt minime. In anul 2009, la universitatea in care eu am activat inscrisi activ aprox. 15000 de studenti(anul I, II, III zi si invatamant la distanta si 4 mastere in psihologie). La un calcul simplu vedem ca anual se inscriu 600 de studenti la zi si id, nu stiu exact cate facultati de psihologie sunt in Romania, de aceea am luat numarul sigur de 10 facultati. Asta insemna 600 de studenti inscrisi ori 10 universitati care au aceasta facultate insemna 6000 de studenti inscrisi pe an. In timpul celor 3 ani se intampla multe in viata omului si imi voi imagina ca jumatatea abandoneaza, insa cu o probabilitate ridicata 3000 de studenti sunt licentiati in psihologie pe an. Cred ca doar Universitatea Spiru Haret, datorita taxelor reduse si usurinta promovarii, se apropie de aceasta cifra pe an, in toate centrele teritoriale.
continuare partea a II-a.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...