marți, 27 mai 2014

Long Island, NY State

Cum bucurestenii merg vara la Mamaia, asa merg newyorkezi la ocean vara in Long Island.
Doar ca este o diferenta. Long Island este o destinatie unde orice om de succes din Manhattan, are o casa. Casele nu sunt deloc ieftine. Cu cat sunt mai aproape de ocean, cu atat sunt mai scumpe. Unele plaje sunt private si au acces doar cei care locuiesc in zona. 
Long Island nu este cu zgarie nori sau mai stiu eu cu ce cladiri de sticla. Frumusetea acestei insule care da la oceanul Atlantic, consta in simplitatea ei, prin aspectul ca la tara. Desi populatia oficiala este de opt milioane, Long Island devine efervecenta doar pe perioada verii. Am auzit de multe ori ca aici este frumos doar vara. Gasesti aici ferme, viticultori, agricultori si foarte multi din America Centrala si de Sud care se ocupa de nevoile celor cu bani. Mie mi s-au parut preturile mai ridicate (la mancare) ca in New York City. Iar o casa nou construita in care am fost a costat intre 5 - 28 de milioane de $. Bineinteles ca exista oameni foarte bogati, cu averi de sute de miliarde de $, nume ca Howard Lutnick sau Silver man care au domenii intregi, cu propriul lor teren de golf (metrul patrat de teren este cel care ridica pretul caselor) si multe altele. 

Long Island are o energie si o frumusete rar intalnita. Pur si simplu daca te asezi pe o banca in timp ce iti mananci pranzul, te incarci cu energie, cu frumusete, cu chef de viata, cu pozitivism.
Casele sunt de-a dreptul superbe; unele mai mici, altele mai mari.
Caprioarele salbatice sunt prietenoase si le mai vezi prin gradini. Oamenii parca se metamorfozeaza aici, devenind mai calzi ca in metropola. 
Tot aici strada devine pe perioada veri un salon auto. Vezi bijuterii de masini din toate vremurile; aranjate, intretinute si care ruleaza cu eleganta. 


Hamptons se referă la orășelele Southampton și East Hampton din South Fork, Suffolk County, New York din capătul estic al Long Island, în Suffolk County, New York.
Este o foarte celebră colonie de vară. Anumite părți ale Hamptons sunt cunoscute ca fiind locul preferat al oamenilor înstăriți și frecventat de locuitorii New York City mai ales în timpul verii ca loc de petrecere al sfârșiturilor de săptămână.
Cu trenul, se poate ajunge în aproximativ o oră (Westhampton la Montauk).

New York City este legat de Long Island prin LONG ISLAND EXPRESSWAY (L.I.E.). O autostrada care este cam aglomerata pana pe la iesirea 40. Daca vehiculul este unul personal (nu comercial) cu cel putin doi pasageri, poti merge pe banda HOV. Cei care merg pe banda HOV merg mai repede prin regulile ei. Iesirea si intrarea pe aceasta banda se face doar prin zone marcate. Banda HOV este prima banda de la stanga la dreapta. Daca te deplasezi singur, ai voie sa mergi pe toate celelalte benzi cu exceptia benzii HOV. Vehiculele comerciale, nu au voie pe banda HOV sau pe ultima banda. 
Plajele de aici sunt mai curate si mai civilizare, insa trebuie sa platesti o taxa de intrare (cam 20 $). Tinand cont ca New York City este intesat de piscine in aer liber gratuite ( trebuie sa indeplinesti anumite conditii: sa ai un lacat, sa nu intrii cu sticle si sa ai costum de baie) si plajele din Coney Island si Rockaway Beach sunt gratuite si cu multe facilitati gratuite (toalete, dusuri, salvamar, paza, telescop etc). 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...