duminică, 29 mai 2011

Agresori & Agresati

HEY, nu citi in intregime acest post, risti sa-ti acorzi drepturi pe care nu simteai sa ti-le acorzi.

            
                Am primit niste mesaje pe diverse site-uri de socializare cu experiente si povestiri ale unei categori de oameni care se hranesc cu penibil si cu inducerea in eroare a celorlalti. Aici ma refer la cei care fac profile false sau isi pun in profil poze cu altcineva. Adica ma intreb, ce imagine de sine sa ai sau ce parere sa ai despre tine, cand incepi sa devii penibil sa te dai altcineva in mediul virtual, ca poate poate asa primesti mai multa atentie si socializare din partea unor persoane banale, care in viata reala nici nu te-ar remarca. Adica dupa parerea mea sa te dai nu stiu ce vedeta si sa iti ocupi majoritatea timpului jucand in numele altcuiva, care nu ti-a cerut sa-l reprezinti pentru mine asta inseamna ca acel om nu a construit nici o satisfactie pentru el, ca a trait degeaba. Chiar daca individul se simte bine la acel moment si primeste puterea dupa care este insetat(puterea ca si altii au aceleasi probleme ca el, ca si altii nu sunt iubiti, abstinenti, ca nu au parte de atentie sau pur si simplu sunt niste persoane cu o personalitate si fizic sters), puterea ca nu sunt singurii care nu duc o viata la nivelul dorit, care au insatisfactii. Aceste personaje nu isi dau seama, ca oamenii nu sunt perfecti, ei se concentreaza pe problemele lor si nu pe solutii, asa accentuand insuccesul, punad mai mult bete in roate viselor sau relaxari mult dorite.   

Si subit imi vin in minte si cei care nu stiu sa mearga mai departe. Stiti de ce cred eu ca un barbat desi s-a despartit de iubita lui, nu poate renunta sa o caute. Nu pentru ca a fost ea soarele de pe cer, el in acel moment o uraste profund si daca ar putea s-ar razbuna pentru ca l-a parasit, ci pentru ca el nu crede ca mai are sanse sa isi faca o noua iubita, mintea lui este intarita de faptul ca observa ca nu poate cucerii pe altcineva si atunci tot revine sa o caute pe fosta, spunad ca daca s-au cunoscut mai mult, sunt mai multe sanse ca relatia sa reinceapa. Insa daca ar aparea o tipa noua si el nu ar mai fi abstinent, ar trece mai departe, insa cu cat este mai disperat si mai orbit, cu atat tipa noua intarzie sa vina si uite asa tot o streseaza pe fosta. Citeam pe internet de unu care o suna pe fosta de 80-90 de ori in cateva ore. Iti dai seama ce energie consumata de ambele parti, ce conflict inutil, din pricina imaturitatii si pentru ca una din cele doua parti nu stie sa trateze.  Sunt de parere ca daca controlezi totul de la inceput, sfarisiturile sunt mult mai echilibrate si rezonabile. Desi am dat exemple in care barbatii sunt cei teroristi, asta nu inseamna ca femeile nu sunt. Exista posibilitatea si femeilor sa le plece mintea cu sorcova, ca si ele tot oameni sunt.
Imi scria astazi o tipa pe facebook, de un tip care dadea anunturi cu diverse joburi la care aplicau femei, se uita pe C.V., pe poza din CV si le suna, insa apelul nu era deloc unul formal sau dupa o tipologie a resurselor umane. Problema este ca nu se rezuma totul la atat, insista cu telefoanele, adauga mai multe anunturi si multe alte servicii care sunt disponibile pe diverse site de recrutare. Ma intreba ce sa faca, ca este super terorizata de individ. Paradoxul era, ca tipa nu era una comerciala, ci chiar mai mult, era o tipa care nu se facea remarcata, insa se pare ca in mintea agresorului, era modelul perfect, in mintea lui el avea sanse la un asemenea model pasnic si lipsit de aparare. Acesti indivizi nu isi aleg aleator victimele, ei simt prada usoara si care ofera pulpa dreapta spate toata. Fratica, solutia in toate aceste cazuri, cea mai constructiva solutie si unde toata lumea greseste, pentru ca o pune pe ultimul loc, din pricina increderii in sistem este plangere la organele abilitate. Stiu ca o sa spuneti, pai facem plangere degeaba, ca este pierdere de timp, ca nici nu intram bine in sectie sau nici nu ne este citita bine plangerea ca se incepe o ridiculizare a celor intamplate. Posibil sa fie si asa, insa asta este datoria fiecaruia, daca vrem sa avansam. Asa le facem si un bine celor care nu mai vad moral si cu bun simt lucrurile, care sunt abatuti de la drumul respectului,  pentru ca dupa o galeata cu apa rece, ii trezim. Pur si simplu chiar daca cazurile sunt diferite, apelezi la cei prin intermediul carora se face agresiunea, in cazul apelurilor poti reclama individul operatorului de telefonie, in cazul recrutarii online, la administratorii site-urilor. Insa, este foarte important sa se face si o plangere la politie, orice telefon memoreaza acum apeluri si toate sms-urile primite, mailurile si tot ceea ce este scris. Cu ajutorul operatorului si administratorului ti se pot pune la dispozitie oficial, pe hartie agresiunea, daca pot sa afirm asa. Daca credeti ca necesita prea multa energie, desi nu se compara cu terori care tin ani intregi si schimbare de numar si mai stiu eu ce, puteti sa mergeti direct la politie. Nu am apucat sa spun de ce este asa important sa mergeti la politie, pentru ca ramane acea plangere acolo, exista un precedent. Acest precedent aduce imediat protectia organelor abilitate, pentru ca daca lucrurile se complica, agresorul este direct vizat si nu se mai lungeste cu masurile. In alta ordine de idei, daca agresorul observa de-a lungul timpului ca nimeni nu „il intreaba de sanatate” s-ar putea ca situatia sa se inteteasca si chiar sa degenereze grav. Nu mai asteptati ca agresorul sa ajunga la momentul de luciditate, pentru ca nu exista garantie ca isi va reveni sau cand isi va reveni.
Orice persoana(prieten/a, rude, sot/ie),  care prezinta pericol pentru agresor, il poate face sa dilueze atacurile, insa asta nu inseamna ca se va si opri, acea plangere si caile legale sunt singurele care sunt cele mai constructive, care nu degenereaza si care iti aduc linistea la care visezi.  Ce solutii ai ca sa nu ajungi agresor si penibil, este sa nu dai curs ideilor spontane care iti vin in minte, sa astepti putin sa se aseze acele idei. Pulsiunile, instinctele primare ne duc uneori pe cai fara intoarcere, amana putin momentul de a pune in aplicare a pulsiunilor. Insa mai multe despre asta, intr-un viitor post. Sa fiti frumosi si sanatosi!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...