vineri, 19 decembrie 2014

Recunostinta

De prima oara de cand am ascultat melodia lui Marius Moga "Pe Barba Mea", ma deranja ceva! Nu stiam ce, insa cu siguranta nu imi facea placere sa o mai ascult (cum se intampla cand iti place o melodie si o asculti pe Repeat). Cand nu poti explica de ce ai o atitudine vis-a-vis de ceva, inseamna ca tine de inconstientul tau. Pentru ca daca era ceva constient, erai constient de ce!

Domnilor si Doamnelor, am inceput sa analizez versurile si sa vad unde reactionez, doar asa puteam sa aflu si odata cu asta sa mai descopar ceva despre mine.
Ma deranja lipsa de recunostinta a autorului in melodia sa.  Dupa aceea in video clip apar niste teancuri cu bancnote de 50 de e, de prost gust.
Clar ca aceasta melodie unge pe suflet Supra-Eul multor persoane care la fel, se cred buricul pamantului.
   SAU
Sunt eu frustrat pentru ca nu sunt un om de succes si atunci resping versurile, pentru ca adevarul este de cele mai multe ori, dureros!

Insa, sunt de parere ca oamenii sunt vulnerabili chiar daca esti talentat, geniu sau pur si simplu ai muncit foarte mult, viata este un miracol si totul tine de sansa.

Dupa care am dezbatut subiectul cu un prieten, care mi-a spus ca depinde de ceea ce iti doresti si pentru a-ti se intampla trebuie sa-ti doresti cu adevarat. Sa spunem ca este atat de simplu, pai si cine iti indeplineste ceea ce iti doresti?

Psihologia personalitatii spune ca: oamenii cand vine vorba de esecuri dau vina pe alte persoane sau pe chestiuni independente de ei, iar succesul si-l atribuie in intregime. Dupa parerea mea, acesta nu este decat un alt sistem de aparare care nu face decat sa hraneasca si mai mult Supra-Eul, ca dupa aceea sa avem de-a face cu atatia oameni aroganti. Consider ca adevarul este mereu pe la mijloc, avem o parte de vina (mai mica sau mai mare) si in cazul esecului, dar ne este greu sa recunoastem. Insa clar nu ne putem conferi toate meritele cand reusim!!! Pentru ca daca facem asta, riscam sa pierdem ceea ce am realizat. Nimic nu este vesnic! Oricine are momente de ascensiune ca la un moment dat sa stagnezi urcarea si sa incepi sa cobori. Cum este si in cazul in care esti intr-o groapa foarte adanca, nu iti ramane decat posibilitatea sa urci. Oamenii se cred invincibili si de-a dreptul puternici. Asta vedem zilnic cu tot ceea ce se intampla asupra altor fiinte sau pur si simplu impotriva naturii. Uitam ca noi locuim pe aceasta planeta si este ca o casa care a fost constuita de-a lungul timpului. Nu ne putem lua creditele pentru constuctia ei, pentru ca ea era acolo. Insa ni se pare normal sa ne purtam nerespectos pentru faptul ca noi suntem oameni. Uitam ca suntem muritori, insa cand vine vorba despre faptul ca suntem efemeri, nu ne mai intereseaza ce se intampla dupa ce noi nu vom mai fi. Risipim resursele planetei ca si cum am fi indreptatiti sa facem asta. Uitam ca ele sunt de mult timp ca noi sa ne nastem si ca este meritul generatiilor precedente ca ne bucuram de aceste resurse si ca este datoria noastra sa avem respectul fata de noi insine sa protejam natura si resursele si pentru cei care se nasc mai tarziu.

Nu pot fi de acord cu cineva care isi "matraseste" apo-metrele pentru a plati mai putin pentru apa pe care o consuma. Sunt foarte multi oameni la nivel global care nu beneficiaza de acest serviciu, sa aiba apa rece potabila/ apa calda direct in locuinta. Iar celor care li se pare normal sa o aiba, invocand civilizatia, o fura. Bineinteles ca pierderea nefiind suportata de catre regia care ti-o distribuie, ci alti locatari din bloc, unii fiind mai saraci decat cei care o fura. Am spus de multe ori ca in Romania pricipala problema este educatia si de aici problemele din toate domeniile pentru ca totul este ca un Domino. Faptul ca esti plin de tine, nu face decat sa-ti aduca dispret, acesta intorcandu-se impotriva ta prin singuratate, prin intoleranta, prin neintelegere s.a.m.d. Dupa parerea mea oamenii rai, oamenii aroganti sunt asa din cauza ca sunt slabi si plini de fustrari! Cel mai usor este sa critici, sa jignesti, sa fii rau. Punem accent pe toate lucrurile insignifiante si uitam de ceea ce este cu adevarat important: sa fii integru, demn, onorabil, moral.

Suntem in luna decembrie, o luna magica in care daca nu am incercat tot restul anului sa fim mai buni, acum este momentul sa incercam. O luna in care analizam ceea ce am realizat in urma unui an si ce vom pune pe lista in anul ce urmeaza. O luna in care ne luam angajamente si ne facem promisiuni. O luna in care ar trebui sa lasam trufia (aroganta) si sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem. Tot timpul ne gandim ca se poate mai bine si sa uitam ca se poate si mai rau.
Asa, zic eu, vom fi mai fericiti si mai impliniti. Fericirea este in fiecare dintre noi! Sa fim mai intelegatori si mai buni cu cei care nu au fost la fel de norocosi ca noi. Sa ne bucuram de fiecare clipa pentru ca viata este scurta. Sa nu uitam ca nimeni nu are viitorul asigurat si ca depinde de prezent cum va fi acesta. Ca tot ceea ce ne facem, ne-o facem cu mana noastra si sa nu mai dam vina pe oricine altcineva, ci sa ne asumam esecurile.
EXACT! Dupa parerea mea este invers de cum spune psihologia personalitatii. Sa ne asumam esecul si sa fim recunoscatori pentru succesul nostru. Sa nu uitam ca sunt oameni mai bine pregatiti ca noi si nu au avut sansa noastra, cum sunt oameni foarte prost pregatiti si au functii importante (si asta va spune un om nepregatit).

Este o luna magica in care totul este posibil. Odata ce gandurile noastre devin pozitive, nu ne mai incarcam cu greutatea rautatilor si asa dam voie (atragem) sa se intample lucruri bune in viata noastra.


Sarbatori fericite tuturor!

Va recomand filmul:

http://www.topvideohd.com/2013/07/swept-away-naufragiati-2002-online-subtitrat-in-romana.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...