vineri, 21 decembrie 2018

Sa-mi fac sau nu tatuaj?

Salutare,

Acest articol este pentru cei care au dubii in ceea ce privește personalizarea pielii. S-ar putea sa nu iti placa ceea ce citesti pentru ca sunt informații pe care poate nu ti le-a oferit nimeni. Am vazut extrem de multe tatuaje, de toate felurile, in toate locurile si am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa te zgârcești când decizi sa iti faci un tatuaj. Ne plac si sunt multi artisti tatuatori care fac opere de arta in pielea celor care le trec pragul. Le vedem peste tot: filme, tv, reviste, pe strada etc.. INSA ELE SUNT PE VIATA!

Nimeni nu ne spune ca odata introdus un pigment in dermul pielii este foarte complicat sa il îndepărtezi si exista posibilitatea sa nu il mai scoți niciodată total.

Inca sunt prejudecăți legate de tatuaje si nu vor dispărea niciodată. Nu trebuie sa ai studii de psihologie sa iti dai seama ca tatuajele sunt o forma inconștientă de a atrage atentia. Majoritatea dintre cei care se tatueaza o fac in perioada tineretii; cand cu totii trecem printr-o criza de personalitate.

Aud de multe ori ca tatuajul are semnificatii importante, insa cu trecerea timpului, acestea in unele cazuri pălesc, se deformeaza si altele. Ne maturizam, nu ne mai plac, ne confruntăm cu respingeri sociale (loc de munca sau obtinerea unui loc de munca) sau pur și simplu ne plictisim de el. Dar tatuajul este acolo, chiar daca s-a mai diminuat cu trecerea anilor.

Zilnic suntem influentati sa ne dorim un tatuaj. Vedete care au multe tatuaje, persoane apropiate etc.. Este simplu sa introduci un pigment in derm, zona intepata se vindeca in 2-3 săptămâni si gata, asta a fost. Timp de trei luni organismul lupta cu corpul strain si cand observa ca metalul din pigmenti este mai puternic abandonează lupta dupa 90 de zile. Din tatuaje nu se moare insa in aceste 3 luni, daca contactezi un virus sau bacterie, el nu va mai avea aceeași putere sa se focalizeze pe "invadator" pentru ca este in lupta si cu pigmentii.

Pigmenti au la baza metale, si din ce in ce au fost creati cu diverse compozitii chimice, ca aceștia sa nu isi modifice textura. Anumite compoziții chimice care dau culori vii, nu vor mai putea fi niciodată indepartate ( de exemplu posibil: orange, galben, turquoise). Pozitia pe corp este foarte importanta si adancimea la care a fost realizat.

Recomandarea mea este ca in momentul in care doriti sa va faceti un tatuaj sa luati in calcul 10 ani inainte. Normal ca daca esti milionar sau star, nu conteaza cat de tatuat esti (conteaza doar medical). Insa in cazul oamenilor obisnuiti s-ar putea sa iti influenteze viata. Daca tot doresti sa-ti faci un tatuaj, macar nu iti face unul mare. Intereseaza-te bine despre persoana la care mergi pentru ca daca iese naspa, procesul de indepartare este mult mai complex si costisitor fara sa ai garantia ca scapi de el.

Cover: am auzit de multe ori varianta cover-ului pentru a scapa de tatuajul vechi. Numai ca lucruruile nu sunt atat de simple pe cat se crede. Pielea nu este ca o coala de hartie unde pui alta coala. Tatuajul vechi va fi mereu acolo. Acesta iti influenteaza realizarea noului tatuaj, de aceea ar fi recomandat ca inainte sa faci 2-3 sedinte de laser. Exista posibilitatea ca pigmentii sa se amestece (pigmentul tatuajului vechi cu cel nou), iar cover-ul va fi un tatuaj mai mare. Cu cat un tatuaj este batut de mai multe ori si cu cat este mai mult pigment, ai toate sansele sa nu mai scapi niciodata de el. Iar misiunea artistilor este ca tocmai sa iti realizeze un tatuaj care sa fie pe viata!
In cazul tatuajelor cosmetice trebuie si mai multa atentie pentru ca acestea influenteaza fizionomia.

Ar mai fi multe de spus, insa nu doresc ca aceasta postare sa fie interpretata ca fiind impotriva tatuajelor, ci doar o postare in care sa te gandesti bine inainte!

PACE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...