sâmbătă, 6 iunie 2020

6 Posibile reactii adverse in urma tratamentului cu laser de indepartare a tatuajului

6 Posibile reactii adverse in urma tratamentului cu laser de indepartare a tatuajului

1. Umflatura

Factori
Corpul uman este echipat cu un sistem de protecție internă care începe de fiecare dată când simte că un atac este pe cale să aibă loc. Folosirea laserului pentru a șterge cerneala din corpul tău nu este exact asalt în termenul convențional, dar corpul tău nu se gândește la asta. Orice lucru care vă rănește corpul este un dusman, iar pentru a supraviețui, mecanismele de protecție biologică trebuie să fie instalate de catre organism.

Tratament

În primul rând, umflarea nu este o reacție alergică. Mențineți umflarea sub control, punând pachete de gheață pe zonă. Faceți acest lucru imediat după procedură și la fiecare câteva ore după aceea, pentru a păstra umflarea la atingere. Rețineți că acest lucru ar trebui să dureze o zi întreagă, cel mult, după tratamentul cu laser. Până la urmă, corpul tău și-a dat seama că nu este sub atac, până la urmă și își va reduce apărările fiziologice.
2. Inghetare

Efectul de inghețare, ca și umflarea, este unul dintre efectele secundare imediate ale îndepărtării tatuajului cu laser. Nu este nici pe departe la fel de bine cum arată, dar prezența sa post-procedură poate însemna un lucru bun pentru pielea ta.
laser-tattoo-removal-1

Cauze

Acest efect este numit ca atare datorită asemănării sale cu - ai ghicit - înghețarea. Când laserul aterizează pe secțiunea pigmentată a pielii, căldura produce o reacție chimică cu cerneala. Temperatura ridicată determină formarea de gaz sau plasmă, care sunt apoi eliberate în straturile mai superficiale ale pielii. În aceste straturi, gazul sau plasma devin dioxid de carbon. Dioxidul de carbon interacționează cu tatuajul. Tatuajul se înmoaie și devine alb, luând aspectul înghețării, de aici și termenul. În cele mai multe cazuri, acest lucru apare până la 30 de minute după o sesiune.
Cum sa procedezi
Este posibil ca înghețarea să nu fie foarte plăcută, dar nu lăsa aparițiile să te păcălească. Că tatuajul tău devine alb și pufos este un lucru bun, deoarece înseamnă că laserul a pătruns în pielea ta și în pigmentul tatuajului.
Totuși, nu există nicio cauză pentru alarmă. În general, efectul se stinge de la sine, Durează câteva minute după ședința de îndepărtare a tatuajului cu laser. Este cel mai evident după prima procedură; după ce ai mai multe ședințe, înghețarea nu mai apare la fel de mult.
3. Vezicule

Ați rămas vreodată sub soare atât de mult timp încât s-au format basici??  Dacă aveți tatuajul șters prin laser, așteptați-vă să treceți din nou prin aceeași senzație.

laser-tattoo-removal-2
Cauze

În procesul de îndepărtare a tatuajului, căldura intensă din laser determină dezintegrarea pigmenților de cerneală. Când se întâmplă acest lucru, vasele de sânge din jur se rup, rezultând formarea de blistere superficiale. Adesea, aceste vezicule sunt alcătuite din apă și cerneală pentru tatuaje. Sunt destul de dureroase, dar îți spun că procesul de vindecare a început.
Tratament
Când ai de-a face cu blistere, există o singură regulă cardinală: să nu le spargeti niciodată! Ele servesc pentru a vă proteja pielea de infecții și, cu o îngrijire corespunzătoare, vor dispărea complet fără complicații.
Pentru vezicule intacte, lăsați-le așa cum sunt. Pentru blisterele crăpate, acoperiți-le larg cu un bandaj, asigurându-vă că suprafața bandajului acoperă câțiva milimetri deasupra plăgii.
Aplicați în mod repetat unguent antibacterian pe zona afectată (în special pentru vezicule deschise). Abține-te de a le atinge direct cu mâna. Limitați activitatea fizică pentru a reduce transpirația la minimum. Incercati sa le hidratati cat mai putin.
De asemenea, fiți în căutarea semnelor de infecție. Acestea includ febră, blistere pline de puroi și ganglioni limfatici măriți. Dacă acestea sunt prezente, contactați imediat medicul.
4. Pruritul - mancarimi

Îndepărtarea tatuajului cu laser nu este exact un proces fără durere, așa că mâncărimea după procedura este obișnuită, chiar asteptata. Din fericire, există metode pe care le puteți face pentru a nu vă pierde cu firea din cauza mâncărimii înnebunitoare sau sa va scapinati indepartand curstele, astfel ducand la aparitia semnelor asupra tesutului.
laser-tattoo-removal-itching
Factori
Mâncărimea indică faptul că sistemul tău imunitar a început să vindece zona tratata. Corpul tău antrenează un proces complex de vindecare care implică coagularea sângelui, tricotarea pielii și cicatrizarea.
Această senzație inconfortabilă se poate datora și pielii uscate, deshidratate. Laserul, fiind o sursă de căldură intensă, sporește umiditatea pielii tale. Acest lucru lasă pielea senzație de uscaciune, iar pielea uscată este practic sinonimă cu mâncărime.
Tratament
Puteți spune că mâncărimea este o bătălie de voințe. Tentația de a face acest lucru poate fi masivă, dar nu trebuie să zgârieți zona afectată! Zgârierea poate rupe pielea sensibilă, iar acest lucru ar putea duce la o serie de probleme.
Puteti ameliora mancarimea cu un antialergic Aerius. O pastila pe zi timp de 3-4 zile.
Odihniti-va. Obisnuita de a sta sub dus pentru a ameliora senzatia, nu este potrivita. Apa in excers hidrateaza crusta, care se va inlatura imatur. Ceea ce duce la semne asupra pielii.
5. Coji-crusta

Cojile sunt o parte dintre cei mai buni indicatorii mai buni ai vindecării pielii. Uneori, uscarea și crustele apar odată cu formarea scabiei, iar această combinație te poate convinge să te zgârii sau  sa desprinzi coaja nenatural. Nu, nu se permite lovirea, fractionarea sau inlaturarea cojilor.
Etiologie

O scabie se referă la „haina” plasată peste piele pentru a acoperi zona expusă, deoarece corpul tău vindecă rana prin crearea unui nou strat de piele. Acestea oferă o funcție de protecție pe măsură ce pielea nouă este creată, așa că este obligatoriu să nu le desprinzi.
Cum sa procedezi?
Cel mai bun mod de a face față formării scabiei este de a lăsa crustele în pace. Asta e. Mingea este în curtea corpului tău acum; rolul tău este să te asiguri că se vindecă cu cat mai puțin efort posibil.
Așteptați ca scabia să cadă sau să plece singură. Ar trebui să dispară în 2 săptămâni. Desigur, puteți suferi o îndepărtare a tatuajului cu laser și nu aveți Coji.
6. Hiperpigmentarea / Hipopigmentarea

Pe măsură ce parcurgeți îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserului, poate veți observa modificări ușoare sau distincte ale pielii din sau în jurul zonei țintă. Deși acest lucru pare alarmant, nu aveți de ce să vă faceți griji, deoarece schimbările în pigmentarea pielii sunt obișnuite atunci când este implicată îndepărtarea tatuajului.

laser-tattoo-removal-hyperpigmentation
Factori
Decolorarea pielii este clasificată în 2: hiperpigmentare și hipopigmentare.
În hiperpigmentare, veți observa pete de piele întunecată - adică pielea care are nuanțe mai închise decât culoarea inițială. În hipopigmentare, apare opusul. Apar petele de piele luminată, ceea ce înseamnă că este într-o nuanță mai deschisă decât tonul pielii tale.
Aceste modificări legate de pigmenți se produc din cauza diferitelor lungimi de undă ușoare prezente în laser. Laserul nu dizolvă doar pigmenții de cerneală din piele, ci afectează și producția de melanină a pielii.
Melanina este un pigment natural care se găsește atât în ​​structurile umane, cât și în cele animale, precum in piele și păr. Cu cât conținutul de melanină este mai mare, cu atât este mai mare probabilitatea ca pielea să aibă reacții adverse la procedură.
Procedura
laser-tattoo-removal
Hiperpigmentarea și hipopigmentarea nu pun viața în pericol și nici nu au un impact direct asupra sănătății tale. Decolorarea poate fi destul de deranjantă de privit, dar, în afară de asta, nu ește motiv de îngrijorare. Efectele sunt temporare, dar se vor întâmpla în cazurile în care credeți că trebuie să acoperiți patch-urile cu diferite culori. Din fericire, aceste schimbări în culoarea pielii se vor rezolva în cele din urmă. Rețineți că poate dura luni, uneori chiar ani, pentru ca culoarea pielii dvs. să revină la normal. Au existat și cazuri în care schimbarea pigmentului nu a dispărut niciodată (persoane cu foto tipul V si VI).
Concluzie
Eliminarea tatuajului cu laser este o procedură sigură și reglementată, dar nu este 100% fără riscuri. Înainte de a urma procedura, asigurați-vă că rețineți aceste 6 efecte secundare pe care este posibil sa intampinati.


TATTOO OFF
contact@stergeretatuaje.ro
www.stergeretatuaje.com
www.stergeretatuaje.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...