vineri, 12 iunie 2020

Cum sa ai cele mai bune rezultate laser tattoo removal


Tatuajele sunt de mii de ani. In anumite culturi se dobândeau in funcție de realizări, iar pentru femei erau semn de frumusețe. Ceea ce în unele cazuri sunt și astăzi. Însă ele se modifică, nu ne mai reprezintă sau pur și simplu nu ne mai plac. In aceasta situație s-a dezvoltat foarte mult tehnologia. Cea mai sigura metoda este cea prin laser. Dar este și cea mai de durată. Ședințele se fac la 8 săptămâni, iar anumite tatuaje nu se duc definitiv (doar 90%). Exista mai multe tipuri de laser specializate pentru îndepărtarea tatuajelor. Cel mai popular și cu rezultate bune este ND-Yag Q switched. Este eficient pe nuanțe închise și roșu. Însă vindecarea este greoaie. După el a apărut Pico Sure, care este mai rapid (viteza undei) și are rezultate bune și pentru verde și albastru pe lângă ND Yag. Se vindeca mai repede, este mai scump și în unele cazuri apar vezicule mai des ca de la ND Yag. După aceea a fost inventat un laser și mai rapid (ca viteza a undei) și care nu mai folosește caldura ca baza de fracturare a pigmenților, Pico Second sau PicoWay. El folosește unde mecanice. Toate având probleme in a indeparta culoarea galbena si turquoise. Nici unul nu face minuni (am vazut tatuaje care au necesitat 20 de sedinte cu PicoLaser) și toate au posibile reacții adverse de scurta durata (maximum 10 zile). In general nu ți se oferă garanții și procedura este pe răspunderea ta. In schimb am văzut în America, că exista pachete pentru un numar de ședințe, iar după acel număr, tariful scade la jumătate. Sau mai mult: plătești o sumă de bani și vii până îți iese complet tatuajul (pachetul porneste de la 3000USD). Dar nu va "entuziasmați", tarifele pornesc per sedinta de la 100$ in cel mai ieftin loc (adică ceva gen pe genunchi la colț de bloc). In medie o ședință este 500 USD pentru indepartare a tatuajului. Însă serviciile sunt profesioniste. In SUA nu îți permiți să fii neserios ca și client: taxa de reprogramare. Taxa de anulare. Taxe de neseriozitate in concluzie! De ce am dat exemplele din SUA pentru că acolo găsești cele mai multe informații și videoclipuri (web &youtube). Ei au inventat tehnologia laser pentru îndepărtarea tatuajelor. Chiar și asa, am văzut multe exemple de reacții adverse cu ultimele fite de laser (începând de la 27k USD). Am văzut rezultate proaste și multe ședințe cu lasere care promit marea cu sarea (Cynosure-Candela). Am văzut lasere setate slab și cat mai rapid pentru ca numărul ședințelor sa crească ($$$ si a evita neplaceri). Chiar am văzut în ore de vizionare clinici de top cu tarife de 600USD per sedinta cu rezultate atât de timide, încât în cazul meu veneau cu furci și topoare la cabinet. Deci batranul ND-YAG Q-switched chiar isi face treaba.
Dar care-i treabă cu rezultatele in urma indepartarii tatuajelor cu ajutorul Laser-ului:
Tatuajele sunt pe viață! Asta-i problema. Introducem ușor ceva in organism, dar este dificil sa extragem rapid, fără semne și miraculos. Am avut cazuri de tatuaje care din prima au fost îndepărtate miraculous (diferenta o face adancimea si compozitia chimica a pigmentului). Dar acestea sunt excepții. Am întâlnit și tatuaje încăpățânate. Cu rezultate slabe și multe sedinte. Pot spune că cei perseverenți au ajuns într-un punct satisfacator (Exemplu: 20 de ședințe la un alt operator – imagine funda). Dupa 7 sedinte la noi a fost admisa unde isi dorea sa ajunga. O persoana perseverenta si serioasa care a reusit. Fiecare sedinta contează. Și cele fara rezultate și cele cu rezultate slabe, “pun umărul” ca metalul din pigment sa cedeze la un moment dat. Da, pigmentii au metale in compozitie . Au fost si cazuri în care primele 2 sedinte nu au avut nicio diferență. La a 3-a sedinta rezultate slabe și în alte 3 a dispărut miraculos. Alt exemplu: un tatuaj pe același brat. Realizat in acelasi timp si de acelasi artist tatuator. Un tatuaj făcut din doua părți (o bicicletă împărțită). Jumatatea de pe biceps s-a dus 40% după prima ședință, insa jumatatea de pe triceps, nicio diferență. Fiecare tatuaj este unic!
 Rezultatele depind de o căruță de factori: laser, energii, lungimi de unda, operator, vechimea aparatului, tipul tatuajului, poziție pe corp, pigmenți folosiți, varsta, metabolism, imunitate, coloristica, numarul acelor, in cate ședințe a fost realizat tatuajul, cum a mixat culorile, adancime, fototipul pielii, cantitate de pigment introdus și tehnică folosită. La fel de importante sunt vitamina A și Vitamina K in organism și stilul de viață reprezinta un factor. Daca este fumător, daca ai consumat alcool, droguri sau daca urmeazi medicamentație interzisă (antibiotice, antidepresive etc). Tratamentul este interzis celor care au imunitate scăzută (herpes, hepatite, HIV-SIDA), dacă au boli de inimă și probleme hematologice. Laser tattoo removal este pentru persoane sănătoase.
Rezultatele sunt influentate de modul de îngrijire post procedura.
Hidratarea în exces, scărpinatul sau frecarea zonei, duce la semne asupra pielii. Adică am avut un client care după 3h de la procedura era în apa mării. Bineînțeles că s-au format cicatrice hipertrofice. Și când apar aceste semne, ele pot fi tratate. Dar mai bine previi, decât să tratezi.
Noile studii arată că vindecarea este mai rapida daca zona este cat mai uscată și aerisită. Administrarea de gheata in prima zi și următoarea grăbesc vindecarea și te scutesc de reacții adverse. Crema hidratanta trebuie aplicata într-un strat subțire (o pelicula) și nu prea des. Exercițiile fizice (sportul) ajuta la metabolizarea a mai mult pigment. La fel și masarea zonei după ce s-a vindecat. In cazul tatuajelor pe extremități (antebraț, încheietura, pumn și degete) ajuta daca stam cu brațul ridicat de câteva ori pe zi (mai ales daca circulația periferică este slabă). Durata între ședințe este importanta. Corpul va metaboliza pigment și după 4 săptămâni de la procedura. 8 săptămâni ne ajuta și să evităm semne asupra pielii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...