joi, 17 martie 2011

Dragoste, Iubire

Care este diferenta dintre Dragoste si Iubire, v-ati gandit vreodata?
V-ati gandit care este mai constructiva sau care este cea mai egoista?
Caruia dintre cele doua ii atribuim gelozia si posesivitatea?
Aceste chestiuni le voi trata in postul de astazi, post care este intre Oricine are o jumatate partea a III-a.
Ce poate fi mai frumos, ce poate sa-ti dea mai multa senzatie ca traiesti? Ce poate sa iti dea puteri supra naturale? Ce poate sa te duca intr-o realitate a ta unica, intr-o fericire beata?

Daca nu Dragostea, Iubirea?


Nu stiu cati dintre noi, cunosc cu adevarat marea diferenta intre Iubire si Dragoste, desi poate cuvintele par asemanatoase pentru mine sunt total opuse, eu preferand Iubirea.
Iubirea apare din atitudinea morala care actioneaza dezinteresat in favoarea altora, Dragostea este egoista si apare doar din dorinta proprie.
De ce plang oamenii cand cineva ii paraseste sau de ce plang cand cineva moare?
Poate o sa ma o contraziceti, este dreptul fiecaruia sa aibe propriile pareri si convingeri, insa adevarul care si el este unic de la individ la individ, este ca din egoism. Din egoism plangem si ne pare rau ca nu ne mai bucuram de prezenta unei persoane sau de tot ceea ce insemna acea persoana pentru noi (stil de viata, etc).
Din egoism apare dragostea, din acest egoism apare gelozia si posesivitatea. Suntem atat de egoisti si pentru a nu pierde bucuria sa ne bucuram de acea persoana incat devenim gelosi si posesivi. Din egoism dorim ca acea persoana sa fie proprietatea noastre. Niste sentimente deloc constructive, asa cum este Iubirea.
Iubirea insemna sa acceptam pe cei din jurul nostru pentru ceea ce sunt si nu pentru alte aparente cum spuneam in posturile trecute, nu pentru ceea ce vor sa para sau ceea ce isi doresc sa fie. Iubirea insemna a fi intelegatori si buni, dragostea insemna orgoliu. Dragostea face sa pierdem sau sa distrugem prietenii sau odrasele noastre.
Iubirea te face sa fii fericit, sa te simti cel mai puternic si de neoprit, Iubirea te face sa fii intelegator si bun, Iubirea este neconditionata si insemna completare. Iubirea iti da energie, dragostea o consuma.
Sa ne punem putin imaginatia la contributie si sa ne gandim cum e sa Iubim, senzatia divina care ne-o da. Sentimentul care nu se compara cu nimic si care ne face sa nu mai avem nevoie de nimic pentru a-l avea. Atunci cand este iubire putem fii cei mai fericiti si puternici chiar daca material vorbind nu am avea nici un motiv. Iubirea ne da efectul de aura, iubirea insemna fluturasi in stomac si timpul acela care trece magic.

3 comentarii:

  1. iubirea este ca o taina care zamisleste in sufletul omului aripi care il pot inalta de la nivelul asta pamantesc si duce spre starea de beatitudine divina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt in total de acord cu aceast contrast intre iubire si dragoste. La inceput credeam ca e doar o chestiune de nuanta, dar exeperimentand focul dragostei, la inceput credeam ca iubesc. Cu timpul, cum era de asteptat, arsura acelui simtamant nu putea fi( considerand ca o iubire nu este egal suferinta) iubire. In timp, am descoperit ca iubirea se asterne usor, pe aripi de fluturi, pe nesimtite si se consolideaza pe zi ce trece, datorita raspunsului reciproc.Doresc tuturor sa o intalneasca pe parcursul vietii lor, dar cel mai important sa o identifice, iar o data indentificata, sa o pretuiasca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos acest articol!!!Felicitari,Catalin!!!
    Admir foarte mult modul in care iti exprimi sentimentele!!!

    RăspundețiȘtergere

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...