sâmbătă, 30 iulie 2011

Egalitatea intre sexe!

Exista oare o egalitate intre sexe? Daca ea insa nu exista, exista sanse sa existe? Cum vad eu o posibila egalitate si cum stau lucurile in acest moment, va voi spune in acest post!
Cu siguranta, desi in comparatie cu vremurile mult trecuta, diferenta dintre sexe, incepe sa nu mai fie atat de mare. Ele nu sunt egale, asta este clar, ambele sexe au calitati si defecte. Un misogin ar spune ca femeile nu vor fi niciodata egale cu barbatii. O egalitate pura nu poate fi pentru ca sunt diferente, ca ele sa se completeze.

Primele chestiuni in care balanta se inclina in favoarea barbatiilor, ca fiind mai superior o fac toate aceste norme inconstiente si stupide care sunt denumite "e barbat el trebuie sa faca primul pas". Mi se pare super stupid, ca barbatul sa faca totul primul, ca este barbat. Direct de aici se evidentiaza o superioritate stupida a barbatului. Femeia nu vor fi niciodata barbatului pana nu vor lua haturile in maini si se vor comporta egal cu barbatii. Aici sper sa-mi dati dreptate, cum poate fi femeia egala cu barbatul, cand asteapta ca el sa plateasca la intanliri, cand nici macar de cele mai multe ori nu intreaba daca e cazul sa cotizeze si ea, i se pare normal, ca barbatul sa plateasca. Asta de ce, pentru ca ea are vagin? Desi unii barbati sunt slabi si uneori platesc prea mult pentru un vagin, mult prea mult. Compensand diversele slabiciuni cu plati inzecite in diverse moduri a vaginului. Barbatul este superior prin acea plata, ca daca ar fi egal sau inferior, ar fi platit sau ar fi existat o balanta. Pentru ca si femeia are aceleasi nevoi: nevoia de sex, de socializare, de iubire si multe altele, asa cum are si barbatul, insa el plateste la intanliri. De ce plateste, pentru ca poate, pentru ca isi permite,pentru ca se respecta, pentru ca este superior. Nu mi se pare corect ca barbatii sa plateasca ceea ce consuma femeile pentru ca ele au vagin. Unele nu au masina, insa au pretentia ca viitorul iubit sa aibe si fac din asta un criteriu( stiu ca vor sa nu mai mearga pe jos, pentru ca au mers toata viata, insa totodata arata slabiciunea) Daca femeile vor sa fie egale cu barbatii trebuie sa termine cu conditionarile si sa se comporte egal, independent, matur sa stie ceea ce vor.

6 comentarii:

  1. Unii dintre noi sustin "egalitatea intre sexe" pana in momentul in care ceva din proces interfereaza cu orgoliul sau cu o slabiciune. Atunci nu mai e loc de pro, ci doar de contra. Pentru ca ne aparam identitatile, ne intoarcem cuminti la origini, cand barbatul era vanator, femeia statea in pestera samd. E vorba de un barbat puternic, un exemplar sanatos, cu instinct de supravietuire bine conturat, cu potential, care este capabil sa intemeieze, sa apere un camin. Azi traim intr-o jungla sociala care ne permite alte mijloace si expune alte atribute. Dar si femei si barbati, cautam acelasi lucru, in aceeasi formula clasica, in completare unul cu celalalt. Nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Unii dintre noi sustin "egalitatea intre sexe" pana in momentul in care ceva din proces interfereaza cu orgoliul sau cu o slabiciune. Atunci nu mai e loc de pro, ci doar de contra. Pentru ca ne aparam identitatile, ne intoarcem cuminti la origini, cand barbatul era vanator, femeia statea in pestera samd. E vorba de un barbat puternic, un exemplar sanatos, cu instinct de supravietuire bine conturat, cu potential, care este capabil sa intemeieze, sa apere un camin. Azi traim intr-o jungla sociala care ne permite alte mijloace si expune alte atribute. Dar si femei si barbati, cautam acelasi lucru, in aceeasi formula clasica, in completare unul cu celalalt. Nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord cu tine, insa intreb, daca cautam acelasi lucru si in completarea cu celalat, de ce trebuie sa platesc doar eu? Asta este regula junglei cu asfalt?

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceasta e "regula" inca de la inceputuri. Astazi, pestera e casa, calul e masina, armele sunt banii, vitejia a devenit atitudinea, onoarea si cavalerismul s-au reunit pentru cuvantul "gentleman". Esti gentleman prin definitie tu pentru tine, ca barbat, nu neaparat ca sa impresionezi femeia, pentru ca ea are vagin. Esti ingrijit si porti haine frumoase pentru tine sau pentru ceilalti? Este acelasi lucru. Face parte din integritatea ta ca barbat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Insa acele vechi timpuri nu se aplica peste tot in lume? Oare de ce "regula" aceasta este mai preponderenta in Romania? Oare de ce aceasta regula nu exista in tarile in care toti oamenii au bani si care au o bunastrare data in principal datorita sistemului, acolo de ce sunt femeile mai independente? De ce oare in alte tari, barbatii nu sunt lasati sa fie cavaleri? Stii ce cred eu, ca paralele cu acele timpuri, nu este prea buna, pentru ca cu siguranta nu se mai aplica si astazi. Chiar daca acel barbat era gentleman, femeia compensa cu alte lucruri, prepara carnea vanata si alte chestiuni. In ziua de astazi "regula" exista, insa nu si aceasi negociere si impartire a sarcinilor. Mai pe romaneste, vor sa platesti insa ele au un vagin si se respecta, cum sa faca curatenie sau sa gateasca. Deja usor usor se ajunge la "ce e aia gateala"? Asta nu contrazice timpurile care mi le spuneai?

    RăspundețiȘtergere
  6. Total de acord cu tine,Catalin!!!Eu locuiesc in Spania si aici mentalitatea oamenilor este total diferita de cea din Romania.Nu inteleg de ce in Romania majoritatea fetelor,in general,au impresia k barbatul trebuie sa faca primul pas,k el trebuie sa plateasca intotdeauna...,chestii foarte invechite:(.Cu siguranta economia si societatea sunt de vina sau nu stiu...,asta cred eu:).Te admir foarte mult,felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere

Cate sedinte sunt necesare pentru a indeparta un tatuaj?

CATE SEDINTE SUNT NECESARE PENTRU A INDEPARTA UN TATUAJ? Publicat de 23 iunie 2020 de  catalinmovileanu Salutare, Dupa pret, prima intrebare...